Burgeravonden over herindeling GNL

regio • De gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen zijn druk bezig met het organiseren van burgeravonden over de gemeentelijke herindeling. In Geldermalsen lijkt er nog weinig interesse voor de avonden. In Neerijnen is de eerste succesvolle informatieavond al achter de rug.

In Geldermalsen werden aanvankelijk zo'n duizend inwoners persoon uitgenodigd voor de geplande burgeravonden. Maar slechts 38 burgers reageerden dat ze op één van de aanvankelijk vier geplande avonden aanwezig wilden zijn. De raad van Geldermalsen kiest er daarom voor om slechts twee bewonersavonden te organiseren: één in De Betuwepoort in Rhenoy op woensdagavond 1 juni (aanvang: 19:30 uur) en één in De Pluk in Geldermalsen op donderdagavond 9 juni (aanvang: 19:30 uur). Belangstellenden kunnen zich nu gewoon aanmelden via communicatie@geldermalsen.nl. Wie niet in de gelegenheid is één van beide avonden bij te wonen, maar toch het gesprek met de gemeenteraad wil aangaan, kan gebruik maken van de chatsessie met de raad op dinsdagavond 21 juni, van 19:00 tot 22:00 uur.

Ook gemeente Lingewaal heeft een rij bijeenkomsten gepland. Op de avonden wordt eerst teruggekeken op de burgerconsultatie die Lingewaal in 2014 heeft gehouden en de stappen die sindsdien zijn gezet. Daarna worden in twee rondetafelgesprekken vier onderwerpen besproken over de nieuw te vormen gemeente. Data en locaties: dorpshuis De Lindenhof in Spijk op dinsdag 31 mei, dorpshuis De Poort in Herwijnen op woensdag 15 juni, hervormd centrum in Heukelum op maandag 20 juni, dorpshuis De Koels in Vuren op donderdag 23 juni en dorpshuis EMM in Asperen op maandag 27 juni. De bijeenkomsten zijn in de dorpshuizen en duren van 20:00 tot 22:00 uur.

In gemeente Neerijnen is net de eerste burgeravond over de herindeling achter de rug. Genoeg interesse daar: Kulturhus Ophemert stroomde bomvol. Alle aanwezige bewoners kregen de kans om te vertellen hoe zij tegen de toekomst van de gemeente aankijken.