• Lianne Muilwijk reed een WK-wedstrijd in Duitsland.
• Lianne Muilwijk reed een WK-wedstrijd in Duitsland. Foto: Aangeleverd

Nieuwe ervaring voor Lianne Muilwijk

heukelum • Motorcrosser Lianne Muilwijk uit Heukelum deed onlangs mee aan wedstrijden voor het wereldkampioenschap in het Duitse Teutschental. Ze werd 17e en 21e.

In het weekend van 7 en 8 mei stond de derde wedstrijd van het Wereld Kampioenschap Vrouwen op de agenda. Dit weekend was een grote ervaring voor Lianne Muilwijk. De zeer moeilijke baan met sprongen en diepe sporen was iets waar de Heukelumse nog weinig ervaring mee heeft. De zaterdag begon met een vrije training. De baan was erg nat en zwaar te berijden. Lianne moest erg wennen aan de baan, dus ze benutte deze training volledig om de omstandigheden te leren kennen. De tijdtraining was daarbij belangrijk. Er moesten zeven dames afvallen om tot een startveld van 40 deelnemers te komen. Deze tijdtraining verliep voor de Heukelumse moeizaam: ze werd 24e.

Vrije training

In de eerste manche had Lianne een matige start: ze kwam als 22e door. Het was een lastige manche en Lianne kwam maar niet in haar ritme. Gedurende de wedstrijd werden de rondetijden beter en zelfs zette ze in de laatste ronde haar snelste tijd neer. Lianne werd afgevlagd op een 17e plaats. Op zondag stond eerst de warming up op de planning. Deze duurde tien minuten en opnieuw benutte Lianne deze goed om zich optimaal voor te bereiden op de tweede manche. De start van deze manche was minder, maar na enkele ronden kwam Lianne door op de 18e plaats. In de vijfde ronde sprong ze te ver op een schans en ging hierbij door haar pols. De gehele wedstrijd heeft Lianne vervolgens de pijn moeten verbijten. Uiteindelijk moest ze genoegen nemen met een 21e plaats.

De volgende GP voor Lianne Muilwijk wordt gehouden op 4 en 5 juni in St Jean d'Angely in Frankrijk.