Jochem geselecteerd voor Junior Songfestival

geldermalsen • Jochem den Hertog uit Geldermalsen is geselecteerd voor de eerste auditieronde van Junior Eurovisie Songfestival.

Tijdens deze audities is het Junior Eurovisie Songfestival op zoek naar geschikte kandidaten voor een nieuwe popgroep. Deze groep zal op zondag 20 november Nederland vertegenwoordigen bij het Junior Eurovisie Songfestival op Malta. Er zijn ongeveer 35 kandidaten geselecteerd voor deze audities en Jochem den Hertog is er daar één van. Dat is al iets om geweldig trots op te zijn.

Op aanraden van zijn moeder en zus heeft Jochem zich op 30 april ingeschreven voor het Junior Eurovisie Songfestival. Dit was één dag voor de sluitingsdatum van 1 mei. Op zaterdag 21 mei doet Jochem mee aan de eerste auditieronde in Hilversum. Aan het eind van de dag hoort hij of hij door is naar de tweede auditieronde op zondag 22 mei.

Jochem moest binnen een paar dagen een vlog insturen. Zijn vlog staat sinds vrijdagmiddag 16:00 uur online op het YouTube-kanaal van Junior Eurovisie Songfestival. De vlogs zijn te vinden in de afspeellijst 'Stem'. De kandidaat wiens video op vrijdag 20 mei om 16:00 uur de meeste likes heeft, gaat sowieso door naar de tweede auditieronde op zondag 22 mei. Op dit moment is het nog niet duidelijk of het een jongens-, meisjes- of gemengde groep gaat worden en uit hoeveel leden de groep gaat bestaan.