Asperen met gelijkspel de nacompetitie in

asperen • Asperen gaat met een 1-1 gelijkspel tegen De Alblas de nacompetitie in. Daarin maakt het met MVV'58 uit wie zich komend seizoen derdeklasser mag noemen.

Asperen werd afgelopen week opgeschrikt door een brand in het tijdelijke complex. Trainer Richard Smaal merkte daar tijdens de wedstrijd weinig meer van. "En dat is een goed teken. We zijn geholpen door omliggende clubs met spullen als ballen en vlaggen. Kleine dingen, maar heel belangrijk om te voetballen. Mooi om te zien dat er aan je gedacht wordt."

FC Lingewaal

Asperen speelde in de tenues van gelegenheidsteam FC Lingewaal en via Heukelum en HSSC'61 kreeg de ploeg de beschikking over ballen en hoekvlaggen. De Alblas bereidt zich ook al voor op de nacompetitie (voor de promotie naar de 2e klasse) en Asperen kreeg kansen om te winnen. "In de nacompetitie moet het aanvallend beter. We hebben genoeg kansen en mogelijkheden laten liggen", zag Smaal.

Na de 0-1 na rust zorgde Hussein Dia er met een doelpunt voor dat Asperen nog een puntje pakte. Omdat Focus verrassend van nummer twee Wieldrecht won, gaat die ploeg over Asperen heen en eindigde de ploeg van Smaal als twaalfde. "Het maakt uiteindelijk niet zo heel veel uit wie je treft. We moeten nu tegen MVV'58. Dat zal niet makkelijk worden, maar andersom gaan zij ook niet makkelijk winnen."

MVV'58 zal het in die wedstrijden moeten doen zonder topschutter Morris van den Brink, die wegens een knieblessure niet kan spelen.