• Eén van de activiteiten op een locatie van Chapeau Kinderwerk.
• Eén van de activiteiten op een locatie van Chapeau Kinderwerk. Foto: aangeleverd

Chapeau zet deuren open

regio • Chapeau Kinderwerk deed dinsdag mee aan de 'Dag van de Groene Kinderopvang', georganiseerd door vakblad Kinderopvang en stichting Groen Cement. Chapeau Kinderwerk draagt ook het certificaat 'Groene Kinderopvang', dat in het leven is geroepen door stichting Groen Cement, waarmee deelname aan de dag dus eigenlijk voor zich sprak.

Bij Chapeau Kinderwerk werden er verschillende groene activiteiten georganiseerd. Met behulp van ouders werden er wilgentenen huisjes gebouwd. Ook werd er een reuzen insectenhotel gebouwd in Enspijk. De peuters van Tricht gingen met een huifkar koeien knuffelen op een boerderij. In Tuil werd er gewerkt aan een vogelverschrikker. Voor het kinderdagverblijf in Tuil was het dinsdag sowieso een bijzondere dag. Zij ontvingen op deze dag hun certificaat 'Groene Kinderopvang'. Bij een kinderopvang met de stempel 'Groene Kinderopvang', staat in de dagelijkse activiteiten natuur en natuurbeleving centraal. Zo worden ook de onderwerpen van het thematisch werken afgestemd op natuur. Op dit moment werken de locaties van Chapeau Kinderwerk met het thema flora en fauna. Wat groeit er in de tuin? Wat kruipt er door de tuin? De locaties hebben allemaal een buitenruimte met veel groen, een moestuin en een dierenweide. Ook kunnen de jongste kinderen buiten slapen.

De Dag van de Groene Kinderopvang is bedoeld om groene ontwikkelingen binnen de kinderopvang en gastouderopvang, in de schijnwerpers zetten. De organisaties willen deze kinderopvangorganisaties uitdagen om natuur en natuurbeleving actief een blijvende plek te geven.