Vijfde editie van Robert Mars-toernooi

beesd • Op de velden van vv Beesd vindt zaterdag 21 maart het vijfde Robert Mars-toernooi plaats. Het hoofddoel van deze dag is het herdenken van Robert Mars, die op tienjarige leeftijd overleed aan een hersentumor.

Voetbalvereniging Beesd neemt het voetballende deel, met ruim veertig teams, voor haar rekening en De Vrienden van Robert Mars organiseert de markt en de verlotingen eromheen. De opbrengst van deze dag komt geheel te goede aan KiKa, de organisatie die zich inzet om het sterftecijfer als gevolg van kinderkanker drastisch te verlagen.

De Vrienden van Robert Mars heeft er bijna een heel jaar aan voorbereidingen op zitten en zijn er nu dan ook klaar voor. Met hulp van zo'n honderd vrijwilligers hebben ze het ook dit jaar weer voor elkaar gekregen om alles tot in de puntjes te regelen. In de meer dan dertig kramen die de markt groot is, is tijdens de dag een diversiteit aan spullen te koop. Zo zijn er kramen met boeken, curiosa, kleding en sportartikelen maar zullen er ook bloemen en taarten verkocht worden net als vers fruit en heerlijke luchtjes. Ook voor de kinderen is er weer volop vertier, zo is er een springkussen, schietkraam, blikgooien, darten, sjoelen en doelschieten. Tussendoor wordt de inwendige mens zeker niet vergeten met de inmiddels bekende Robert Mars-appelbeignets, slushpuppie, wafels en poffertjes.

Dankzij de vele sponsoren is het team er ook weer in geslaagd vele mooie prijzen binnen te halen voor diverse verlotingen. In verband met het eerste lustrum, is dit jaar extra aandacht besteed aan het verrassingselement. Maar de organisatie wil daar nog niets over kwijt. Zowel voor de sfeer als voor de opbrengst voor KiKa hoopt de organisatie op een grote opkomst. Het Robert Mars-toernooi is vanaf 09:00 uur geopend, het voetbaltoernooi begint om 09:30 uur op het hoofdveld van sportpark Molenzicht in Beesd.


q www.robertmarstoernooi.nl