• LingeVocaal geeft optreden in Heukelum.
• LingeVocaal geeft optreden in Heukelum. Foto: aangeleverd

Bijzonder concert LingeVocaal

heukelum • Het Leerdamse kamerkoor LingeVocaal geeft zaterdagavond 21 mei een concert in de Nederlands hervormde kerk in Heukelum. Bijzonder is de eenmalige samenwerking met accordeonist Rob Witteveen in het 'Kyrie' van Rossini.

Onder de titel 'Musica sacra e profana' zingt LingeVocaal toegankelijke en aansprekende koorwerken uit de twintigste eeuw van Italiaanse en Nederlandse componisten. De a capella gezongen koorwerken worden afgewisseld met instrumentale stukken, gespeeld door Arjan van Ooijen (hobo) of door Rob Witteveen (accordeon).

Kyrie

Met Rob Witteveen brengt LingeVocaal het wereldbekende en zeer onderhoudende 'Kyrie' uit de 'Petite Messe Solennelle' van Gioacchino Rossini. De vierstemmige koorpartijen met prachtige langgerekte legato melodielijnen worden ondersteund door vindingrijke staccato notenpatronen op accordeon.

De brug over de Linge is zaterdag 21 mei afgesloten in verband met werkzaamheden, dus concertbezoekers die per auto vanuit Leerdam komen, kunnen het beste via de brug met sluizen bij Asperen rijden. De Lingebrug is wel open voor fietsers en voetgangers. Het concert begint om 20.15 uur, de hervormde kerk in Heukelum is open vanaf 19:45 uur.

De entree (inclusief één consumptie) bedraagt tien euro. Reserveren kan via 0345-611913 of info@lingevocaal.nl. LingeVocaal is een vocaal ensemble ontstaan uit het Leerdams Kamerkoor. Meer informatie is te vinden op de website van het kamerkoor.


q www.lingevocaal.nl.