• Ronald Koppelaar en Marjo Linssen.
• Ronald Koppelaar en Marjo Linssen. Foto: André van der Vlerk

Het rechtsgevoel van Koppelaar & Linssen

waardenburg • De toegang tot de rechtsstaat voor iedereen toegankelijk houden is nog steeds de drijfveer van Koppelaar & Linssen.

Koppelaar & Linssen verleent rechtsbijstand aan particulieren en mkb in de regio Leerdam, West-Betuwe en Bommelerwaard. Alle juridische disciplines zijn binnen de maatschap vertegenwoordigd. Ronald Koppelaar is hoofdzakelijk gespecialiseerd in bouwrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Marjo Linssen rekent personen- en familierecht en eveneens arbeidsrecht tot haar voornaamste werkterreinen. Laagdrempeligheid is een belangrijk wapen van de Waardenburgse maatschap. Marjo: "Particulieren en ondernemers kunnen binnenstappen zonder dat de teller meteen gaat lopen. Niet alle bedrijven beschikken over een bedrijfsjurist. Veel transacties worden niet of onvolledig vastgelegd. Dit leidt niet zelden tot problemen waarvan de ondernemer de dupe is. Bij vragen over bijvoorbeeld een overeenkomst of algemene voorwaarden kunnen we aan de hand van een gratis quick-scan snel beoordelen of je zelf een briefje kunt schrijven of beter ons kunt inschakelen."

Koppelaar & Linssen viert in november zijn tienjarig bestaan. Wat toen gold, is nog steeds van toepassing: een faire prijs voor kwalitatief goede juridische dienstverlening. Daardoor blijft rechtshulp voor veel mensen bereikbaar. Ook gefinancierde rechtshulp krijgt een hoger prijskaartje. "Er wordt een steeds hogere eigen bijdrage gevraagd als je van een advocaat gebruik wilt maken; bovendien stijgen de kosten voor griffierechten", vertelt Ronald Koppelaar. "Daardoor dreigt een situatie te ontstaan waarin de commercieel sterkste partijen op voorhand winnen, en minder kapitaalkrachtig partijen bij voorbaat afzien van een rechtszaak. Bijvoorbeeld iemand die geen hoger beroep instelt tegen een alimentatieuitspraak omdat hij vanwege de kosten denkt: laat ook maar. Het druist tegen ons rechtsgevoel in zodra rechtsbijstand voor grote groepen bijna ontoegankelijk wordt. Let op: wij hanteren ook onze tarieven, maar er zijn bij ons andere afspraken mogelijk."


q www.koppelaarlinssen.nl