Ton van Kooten wint visbokaal

leerdam • Ton van Kooten heeft zaterdag de Jan de Jong bokaal gewonnen.

Afgelopen zaterdagmorgen heeft de Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek haar wedstrijd om de Jan de Jong-bokaal gevist. Dit is een traditionele wedstrijd van De Snoek die sinds 1987 wordt gehouden.

Er werd gevist in de Linge, langs de steile dijk, tussen Leerdam en Kedichem. Het weer was uitstekend. Er stond weinig wind, het was zonnig en de temperatuur liep op naar zeer aangename waarden. De Linge was daarbij rustig: er stond bijna geen stroming, al met al prachtig weer, maar geen ideale omstandigheden om veel vis te vangen.

Van de negentien deelnemers wisten er desondanks zestien vis boven water te halen. Over het algemeen ging het om kleine visjes: veel voorns, baarzen, grondels, possen en enkele brasems. De totale vangst bedroeg zaterdag bijna dertien kilo. De grootste vis werd gevangen door Kees Kool, namelijk een brasem van 55 centimeter lang.

Winnaar

Winnaar van de wedstrijd werd Ton van Kooten. In totaal ving hij 3.050 gram, als tweede eindigde Kees Kool met 2.600 gram en derde Youri van Riet met 1.900 gram. De verdere uitslag van de top 10: 4. René v/d Linden met 1.600 gram, 5. Nico Middag met 1.300 gram, 6. Kees Kleijn met 800 gram, 7. Arie v/d Oever met 420 gram, 8. Henk v/d Oever met 350 gram, 9. Wim Stutz met 250 gram en 10. Lambert Jansen met 200 gram.

Kampioenschap

De volgende viswedstrijd vanaf de kant wordt op vrijdagavond 17 juni gevist. Dit is meteen de wedstrijd om het Leerdams kampioenschap.

De wedstrijd wordt gevist in de Linge, langs de steile dijk.