• Jeffrey Weidema werd al tien minuten na zijn invalbeurt uit het veld gestuurd. Foto: DBRN Fotografie

Pijnlijke 1-2 nederlaag vertroebelt perspectief

WNC speelt degradatieduels

waardenburg • WNC is definitief veroordeeld tot degradatieduels in de nacompetitie om zich nog in de eerste klasse te handhaven. De thuiswedstrijd tegen Woudenberg had gewonnen moeten worden, maar WNC speelde slecht en leed een verdiende 1-2 nederlaag. Kevin Bakker gaf Woudenberg met twee goals een 0-2 voorsprong, waarvan het tweede doelpunt uit een omstreden penalty. Bovendien werd WNC's invaller Jeffrey Weidema vanwege zijn commentaar op die beslissing met twee gele kaarten weggestuurd. Na een mooie vrije trap van Nick Vijlbrief kwam de thuisclub met tien man op 1-2 en in de slotfase miste Senaid Jukic zelfs nog een strafschop.

Ook met een gelijkspel zou WNC weinig geholpen zijn geweest. Aan het tamme spel was niet te merken dat de thuisploeg absoluut een overwinning nodig had. WNC-trainer Cor Prein kon over de zwakke prestatie niet tevreden zijn: "Het was veel te mat. We waren bijna de hele wedstrijd de mindere ploeg. Woudenberg speelde gegroepeerd en bleek in de duels veel scherper. Bij een 0-1 stand had het na rust nog gekund, maar die penalty - en als extra straf de rode kaart - waren beslissend." WNC liet het lelijk liggen en zal straks met een dubbele confrontatie tegen Valleivogels aan een mogelijk nog lange nacompetitie moeten beginnen. Voor succes daarin zal WNC veel beter moeten voetballen dan tegen Woudenberg. Zonder de geschorste Pascal Rinck en met aanvankelijk Bas Smulders na zijn vakantie op de reservebank maakte WNC er teleurstellend weinig van.

Doelpunt

Al meteen was Woudenberg het meest gevaarlijk. WNC-keeper Arjen Kaasjager moest bij schoten van Kevin Bakker en Tom de Greef ingrijpen. Jesse Wammes en Hendri van Dooijeweert redden een precaire situatie in de doelmond. Na 19 minuten werd het 0-1. Uit een voorzet van Dirk de Greef kwam Kevin Bakker voor zijn tegenstander en scoorde attent 0-1. Uit een corner van Jukic kreeg WNC na doorkoppen van Kevin van de Velde de eerste mogelijkheid, doch Mark den Hartogh kopte over.

Dichtbij gelijkmaker

Pas na een half uur kwam WNC dichtbij de gelijkmaker. Uit een pass van Hendri van Dooijeweert knalde Jesse Wammes de bal tegen de lat. Vijlbrief en Adrian Koziolek mikten hoog over en een vrije trap van Jukic ging naast. Joey Kooij was met een solo voor Woudenberg dreigender, maar WNC-keeper Kaasjager tikte het schot over. Kort na rust ging een knal van Joey Kooij na een solo net naast. Met Bas Smulders als verse kracht kon WNC ook in de tweede helft het tij niet keren. Gelukkig voor WNC was keeper Kaasjager steeds paraat en mikte Joey Hendriks hoog over. Een fout van Mark den Hartogh werd WNC bijna fataal, maar Rick Staal mikte te hoog.

Omstreden penalty

In de 70e minuut werd Mark de Graaf door Demian Ririmasse gevloerd. Volgens velen gebeurde dat net buiten het 16 meter gebied, maar ook na consultatie van één van zijn neutrale grensrechters bleef de scheidsrechter erbij dat het een penalty was. Kevin Bakker benutte die omstreden strafschop: 0-2. WNC-invaller Jeffrey Weidema moest daarna met twee gele kaarten direct achter elkaar het veld uit. Met tien man kwam WNC nog sterk terug. Na een vrije trap van Smulders maakte Joey Hendriks hands en kreeg WNC opnieuw een vrije trap. Nick Vijlbrief schoot de bal in de 80e minuut fraai binnen: 1-2. WNC nam nu alle risico's. Dat bood Woudenberg ruimte en zicht op riante kansen. Invaller Joost Hazeleger verprutste echter twee opgelegde kansen.

In de 89e minuut maakte Woudenberg na een voorzet van Jukic hands. Dus kreeg ook WNC een strafschop. De penalty van Jukic werd evenwel door keeper Daan Schennink gestopt. Zo bleef het 1-2. Woudenberg kan zich nu tegen het al gedegradeerde GDC veilig stellen. Voor WNC en trainer Cor Prein wordt handhaving een loodzwaar karwei: "Het wordt nu erg lastig. Hopelijk wordt het nog een lang seizoensslot, want er zullen vijf wedstrijden in de nacompetitie nodig zijn om in de eerste klasse te kunnen blijven. Om te beginnen de twee duels tegen Valleivogels."