• 'Man of the match' Dennis Rooyakkers stopte een penalty van Groot-Ammers.
• 'Man of the match' Dennis Rooyakkers stopte een penalty van Groot-Ammers. Foto: Rick den Besten

Asperen naar nacompetitie

groot-ammers • Asperen gaf Groot-Ammers het laatste zetje richting de vierde klasse.

De ploeg won zaterdag met 1-4, waardoor Groot-Ammers degradeerde. De witzwarte brigade gaat door de overwinning de nacompetitie in.

Binnen twintig minuten zat Asperen op rozen. Na zeven minuten omspeelde Gerard Breider de keeper en schoof de 0-1 in het lege doel. Na twintig minuten was het vervolgens 0-2, doordat Tareq Ibrahim schitterend een vrije trap binnen krulde. Groot-Ammers zat in een lastig parket, want het moest winnen. De ploeg kreeg de nodige kansen, maar haalde de trekker niet over. Asperen kreeg hierdoor aan de andere kant steeds meer ruimte en kon de wedstrijd beslissen, maar Melvin Collé maakte de verkeerde keuze. Hij ging zelf en zag de bal naast rollen, terwijl Breider voor een leeg doel zomaar de 0-3 binnen had kunnen tikken. "Ik was woedend", reageerde Asperen-trainer Richard Smaal, die er na de wedstrijd nog steeds furieus over kon worden. "Ik heb hem dan ook meteen gewisseld. Het erge is dat een minuut later de aansluitingstreffer viel." Gauthier Luwawa leek het duel nog spannend te maken met de 1-2 en nog twintig minuten op de klok, maar kort daarop scoorden invaller Maikel Groenenberg en Michiel den Hartog. Asperen-doelman Dennis Rooijackers stopte nog een strafschop. "De uitslag is goed voor ons", wist Smaal, die door de winst van SC Everstein niet meer kan ontsnappen aan de nacompetitie. "Misschien putten ze er vertrouwen uit, maar ik heb vandaag ook zat punten gezien die beter moeten."