Heukelum laat steek vallen bij Arkel

arkel • Dat Heukelum tegen degradant Arkel punten liet liggen, leek wel op de Heukelumse ziekte van de laatste jaren: als het erop aankomt lukt het niet en grijpt de ploeg naast de prijzen.

Die conclusie was volgens trainer Arjan de Vries te makkelijk na de 3-2 nederlaag. "De eerste helft was niet goed, maar na tien wedstrijden zonder nederlaag, kan dit een keer gebeuren. Arkel had het geluk aan zijn zijde en wij haalden ons niveau niet."

Achterstand

Heukelum kwam bij Arkel voor rust op een 2-0 achterstand. Na de thee poetsten Ferry en Benjamin Meijdam de achterstand met twee treffers weer weg, maar na de 2-2 pakte Arkel diep in blessuretijd alsnog de winst. "Dat is zuur en het was pech. Verliezen kan, maar niet op de manier zoals we in de eerste helft gespeeld hebben. Dat we dan nog verliezen is jammer, maar ik ben ervan overtuigd dat we het gaan redden", aldus De Vries. Voor Arkel was de winst overigens niet genoeg. De ploeg degradeert teleurstellend naar de vierde klasse.

Overwinning

Heukelum heeft aan een overwinning tegen het eveneens gedegradeerde Groot-Ammers genoeg om zich te verzekeren van het 'toetje' van de nacompetitie. Die ploeg komt zaterdag op bezoek op De Vriezenwijk. De Vries heeft alle vertrouwen in een goede afloop. "Ik weet dat de bepalende spelers scherp zullen zijn. Dit is namelijk best wel een domper, maar die klap komen we zeker te boven. We hebben alles nog in eigen hand en gaan die nacompetitie gewoon pakken."