ASH ondanks nederlaag zeker van nacompetitie

hellouw • Ondanks een late 1-2 nederlaag tegen Sparta'30 is ASH verzekerd van deelname aan de nacompetitie om het derdeklasserschap veilig te stellen.

ASH kampt de laatste weken met een groot aantal afwezige spelers. Het rijtje was ook tegen Sparta'30 weer indrukwekkend: Marijn Hak, Jan Donker, Arjan van der Meijden, Tjon Yotphrom en Damian van Mourik. Stuk voor stuk basisspelers. Trainer Gerrit Molenaar weet dat zijn ploeg op dit moment tekort komt. "Als wij een heel jaar compleet zijn, kunnen we in het linkerrijtje spelen. Maar je weet dat je in een jaar 16 of 17 spelers nodig hebt en in de breedte komen we tekort."

Invallers

Met opnieuw een behoorlijk aantal invallers was het daarom zuur dat pas diep in blessuretijd de winnende 1-2 viel. Hoewel op die uitslag over negentig minuten weinig viel af te dingen, baalde Molenaar wel. "Als je kwaliteit tekort komt, moet je compenseren met inzet. Dat hebben we gedaan. Dan is het erg jammer dat je laat in de wedstrijd verliest, ook al maakt dat voor de ranglijst weinig uit." Want ondanks de nederlaag is directe degradatie voor ASH uitgesloten. Willem II verloor bij BLC, dat daarmee kampioen van de 3e klasse D werd.

Zodoende is ASH verzekerd van de nacompetitie. "En dus is het nu een kwestie van klaar stomen", beseft Molenaar. "Er komen weer wat spelers terug en als wij compleet zijn en we gaan er met z'n allen voor, dan is ASH een moeilijk te kloppen ploegje."

Voorsprong

ASH kwam op eigen veld al vroeg op voorsprong via Emil van Wageningen die even later ook nog de lat raakte. Na de 1-1 van Tim Verbruggen leken de gasten met een voorsprong te gaan rusten, maar specialist Tobi Bambacht stopte een strafschop. Ook na rust trad Bambacht nog een aantal keer uitstekend op en ASH dacht een punt bij te kunnen schrijven, maar Mike Jansen schoot in blessuretijd nog de 1-2 in de verre hoek.