• Monique Bouter, Tine Peels en wethouder Arie Keppel.
• Monique Bouter, Tine Peels en wethouder Arie Keppel. Foto: aangeleverd

Huis van de Wijk in SBS6-programma

leerdam • Het Leerdamse project Huis van de Wijk krijgt aandacht in het nieuwe televisieprogramma van SBS6 getiteld 'Samen Sterk'.

Afgelopen week waren hiervoor opnames in Emma (locatie van Present) over het op te richten Huis van de Wijk West. Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt het programma uitgezonden.

In het programma vertellen Monique Bouter (projectleider namens Present, Tine Peels (voorzitter wijkraad Noord en mantelzorger) en wethouder Arie Keppel enthousiast wat een Huis van de Wijk voor wijkbewoners kan betekenen. Een Huis van de Wijk is een plaats waar wijkbewoners terecht kunnen voor allerlei zaken, zoals gezelligheid, koffie drinken, samen eten, activiteiten, cursussen, dagopvang, zorg en ondersteuning, vrijwilligerswerk, stages en leer/werkplekken. Iedereen is welkom en er is voor elke bezoeker iets te halen en te brengen. Eigen initiatieven en inbreng van wijkbewoners zijn van harte welkom. De invulling van een Huis van de Wijk gebeurt met, door en voor wijkbewoners. Zo krijgt het de kleur van de wijk.

SamenDoen (voorheen Stichting Welzijn) brengt dit soort initiatieven op gang en biedt bij de opzet ondersteuning op maat. Echter, vanaf het begin zoekt ze een eigenaar en beheerder. Zo is Emma (locatie van Present) de trekker en beoogd locatie geworden van Huis van de wijk West. Wijkraad Noord en Huis ter Leede gaan dit samen doen voor Huis van de wijk Noord.

De aflevering van het SBS6 programma 'Samen Sterk' met daarin het Huis van de wijk West is te zien op zaterdag 14 en zondag 15 mei aanstaande op SBS6.