Leerdamse vrijmarkt beleeft 24ste editie

leerdam • In de binnenstad van Leerdam vindt zaterdag 4 juni de 24ste editie van de vrijmarkt plaats. Het evenement zat vorig jaar al vroeg vol en de organisatie hoopt dat dit jaar opnieuw veel mensen zich voor de markt willen inschrijven.

De Leerdamse vrijmarkt is een vrijwilligersinitiatief, dat zijn wortels heeft in het minderhedenbeleid en is uitgegroeid tot een manifestatie van sociale cohesie. Het is een ontmoetingsplek geworden van en voor iedereen (jong-oud, man-vrouw, allochtoon-autochtoon, arm-rijk). Het is ook een podium waarop het Leerdamse verenigingsleven zich in al haar gevarieerdheid toont. Dit alles feestelijk opgeluisterd met optredens en demonstraties. Bewoners kunnen zonder aanmelding gratis een plek innemen op de vrijmarkt om spulletjes te verkopen. Alleen als zij een kraam willen huren - wat tot zondag 15 mei 35 euro kost en daarna 45 euro - moeten zij zich inschrijven. Verenigingen en non-profit instellingen kunnen een kraam huren voor vijftien euro. Leerdamse ondernemers huren een kraam voor 35 euro en handelen van buiten Leerdam betalen vijftig euro. Ook de verenigingen, de non-profit instellingen, de Leerdamse ondernemers/winkeliers en de handelaren van buiten Leerdam dienen zich voor de vrijmarkt in te schrijven. Verenigingen, non-profit instellingen en Leerdamse winkeliers/ondernemers kunnen het opvragen, sturen of afgeven bij Gonnie van Haaften, Oud Schaik 22, 4141 JB in Leerdam, (06-44654171) of bij Sukru Gokdemir, Pr. Mauritzstraat 1, 4141 JC in Leerdam (06-50231804). Ook kan er een inschrijfformulier aangevraagd worden op het e-mail adres: bestuur-vrijmarkt@telfort.nl. De voorinschrijving is tot zondag 15 mei 2016.

In het programma is natuurlijk weer plaats voor het Leerdamse verenigingsleven. De Leerdamse verenigingen worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich met demonstraties en optredens te laten zien aan het publiek. Zij worden verzocht dit te melden op het inschrijfformulier, dan kunnen zij worden opgenomen in het programma, wat betekent dat zij gratis één kraam krijgen. Voor meer informatie hierover: Gonnie van Haaften (06-44654171).