Op stap met Stap en Trap

hoornaar • Na het succes van voorgaande jaren organiseert Stap en Trap in mei voor de twintigste keer in de Alblasserwaard de fietsmeerdaagse, en voor de zestiende keer de wandelmeerdaagse. Deze keer is er ook een Kennedymars.

Het fietsen start op woensdag 4 mei en het wandelen op donderdag 5 mei. Beide evenementen eindigen op zaterdag 7 mei. Dit jaar wordt er tevens een Kennedymars georganiseerd ter ere van het jubileum. De Kennedymars is een wandeltocht van tachtig kilometer die binnen twintig uur gelopen dient te worden. De Kennedymars van Stap en Trap start vrijdag 6 mei om 22:00 uur en voert langs de Hollandse Waterlinie door Alblasserwaard, Brabant en Vijfheerenlanden. De forten van de linie vormen de rustpunten met de nodige voorzieningen. Start en finish zijn traditiegetrouw in de grote tent die midden in Hoornaar staat. Daar kunnen deelnemers ook gemakkelijk en kosteloos de auto of fiets parkeren.

Elk jaar weer worden er door Stap en Trap nieuwe, verrassende routes uitgestippeld voor deze fiets- en wandelmeerdaagse. Deelnemers komen zo door de polder en pittoreske dorpen. Onderweg zijn er de nodige bezienswaardigheden, zoals molens of (kaas)boerderijen. Tevens zijn er voldoende stops om iets te drinken of eten. De routes bevatten voor de wandelaar een goede mix van asfalt, steen- en graspaden. Start en finish zijn in de grote tent ter hoogte van Dorpsweg 119, te Hoornaar. Elke dag is er na de fiets- of wandeltocht entertainment en tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Op vrijdagavond wordt traditiegetrouw een feestavond gehouden met Nederlandstalige muziek en live-optredens.


Wat zijn de keuzes? Eén, twee, drie of vier dagen fietsen (dertig, veertig, of zestig kilometer) van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 mei. Eén, twee of drie dagen wandelen (vijftien, vijfentwintig, dertig of veertig kilometer) van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 mei. Start en finish zijn in een tent aan de Dorpsweg te Hoornaar. De fietsers van de dertig, veertig of zestig kilometer kunnen tussen 09:00 en 12:00 uur starten. De wandelaars van de veertig kilometer kunnen starten tussen 07:00 en 08:00 uur, de vijfentwintig en dertig kilometer start tussen de 08:00 en 10:00 uur en de deelnemers aan de vijftien kunnen tussen 09:00 en 12:00 uur starten. Er kan tijdens het evenement ingeschreven worden in de tent bij de startlocatie.