Goede prestaties regiorenners Jan van Arckel

arkel • Mooi weer, 177 deelnemers, een strakke organisatie en goede prestaties van de regiorenners; Jan van Arckel kan terugkijken op een geslaagd jeugdtoernooi op het clubparcours.

Er stonden zaterdag 15 Jan van Arckel (JvA) renners aan de start met drie podiumplekken als resultaat. En in iedere categorie een JvA clubkampioen, die een mooie trui in ontvangst mocht nemen. Er meldden zich 30 renners voor categorie 4. Jan van Arckel werd vertegenwoordigd door Christiaan van Rees en Anna van der Meiden uit Heukelum. Beiden reden een sterke wedstrijd en waren steeds voorin het veld te vinden. Halverwege de wedstrijd was er een valpartij, direct achter de twee JvA-renners. Anna werd geraakt, verloor wat snelheid, maar kon vlug weer aansluiten bij de eerste groep. De wedstrijd eindigde in een massasprint met een mooie tweede plaats voor Christiaan van Rees. Anna zette haar goede prestaties van de afgelopen weken voort en finishte knap als vijfde. In categorie 5 startten vijf renners in de kleuren van Jan van Arckel: Matthijs van Wijk uit Leerdam, Jorik van Maaren, Rosanne van Rees, Nick Klijn uit Leerdam en Bryant Boogert. Vooraf werd de renners door de wedstrijdleiding op het hart gedrukt rustig van start te gaan, maar dat was aan dovemansoren gericht: het ging vol gas. Bryant liet zien dat hij goed met de wegrenners mee kan komen en wist zich goed in het peloton te handhaven. Ook Rosanne en Nick lieten zich voorin zien. Matthijs liet het peloton voor wat het was, reed de wedstrijd solo uit en finishte als 25e. Jorik moest het peloton ook laten gaan, maar werd toch nog knap 18e. In de massasprint werd Nick Klijn verrassend 5e. Daarmee sleepte hij naast een beker ook de clubkampioenstrui in de wacht.

In categorie 6 gingen 45 deelnemers van start. Hier stonden voor JvA Jens Bassa en Jochem Woudenberg uit Leerdam aan de start. Er werd hard gereden. Snel ontstond een kopgroep van 16 renners. Jens en Jochem wisten zich goed in het peloton te handhaven. De finish liep uit op een sprint, waarbij Jens als tweede over de streep kwam en clubkampioen in categorie 6 werd. Jochem werd keurig 16e.