• Alle finalisten presenteren zich aan het publiek
• Alle finalisten presenteren zich aan het publiek Foto: aangeleverd

Jongens Hobbitstee winnen cup

leerdam • Op Koningsdag speelden de beste Leerdamse schoolteams op het terrein van Leerdam Sport om het hoogste plekje op het erepodium. De Hobbitstee won bij de oudste jongens.

Daarnaast waren er bekers voor de Wilhelmina (twee) en de Floris Radewijnsz school. Ondanks de kou en de kans op een buitje was er dit jaar weer veel publiek op de been om de finalisten aan te moedigen. Nadat de teams aan het publiek waren voorgesteld, begonnen om 16:00 uur de jongste jongens van de Wilhelmina en de Klim Op en de jongste meiden van de El Boukhari en de Floris Radewijnsz school met hun finales. Na 20 minuten voetballen kwamen de Wilhelmina bij de jongens en de Floris Radewijnsz bij de meisjes als winnaars uit de bus. Bij de oudste meiden streden Wilhelmina en de Floris Radewijnsz om de titel. Hierbij ging de Wilhelmina er met de winst vandoor. Het laatste duel van de dag was de wedstrijd van de oudste jongens, een strijd tussen de Hobbitstee en de Wilhelmina. Na een spannende wedstrijd met af en toe een koude bui met hagel, moesten penalty's uitmaken wie dit jaar de grote beker in de wacht sleepte. Uiteindelijk bleken de voetballertjes van de Hobbitstee beter in het nemen van de penalty's De beker werd uitgereikt door burgemeester Rinus Houtman. Die dit jaar, door zijn verstrek als burgemeester, voor de laatste keer deze rol vervulde.

In totaal streden er dit jaar zo'n 600 jongens en meisjes vol overgave voor de diverse titels. Tijdens de finales werd ook de Piet en Fedor Fairplaycup uitgereikt. Ook dit jaar ging het er tijdens het toernooi weer bijzonder sportief aan toe. Naast het schudden van de handen vóór en na de wedstrijd en vriendschappelijk voetbal, sierden een groot aantal spandoeken de toeschouwerslijn en pasten de coaches van de teams positieve feedback toe. Voor het tweede jaar op rij ging de fairplay titel naar de El Boukhari.