• Sfeerimpressie van een eerdere editie.
• Sfeerimpressie van een eerdere editie. Foto: aangeleverd

Derde editie Multiculturele Beurs

leerdam • Het plein voor de Anadolu-moskee in de Tulpstraat in Leerdam vormt zaterdag 7 tot en met zondag 8 mei het decor voor de derde editie van de Multiculturele Beurs.

Jongeren van de Turkse meidenvereniging Insirah (betekent: rust en vrede) organiseren dit evenement samen met het bestuur van de moskee. De Multiculturele Beurs biedt een laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met de moskee en elkaars culturen van dichtbij te leren kennen. Zo zijn er diverse voorstellingen die de verschillende bevolkingsgroepen in Leerdam vertegenwoordigen. Bezoekers kunnen tijdens de beurs onder meer genieten van de Zeybek-dans, een taekwondovoorstelling en de Turkse volksliederen. Het plein wordt omgetoverd tot een grote bazaar, bezoekers kunnen zich even in Istanbul wanen. Er is een breed assortiment aan producten te vinden, waaronder sieraden, juwelen, boeken, speelgoed, kleding, potjes en pannetjes en kruidenierswaren.

Belangstellenden ook onder begeleiding van de gidsen de Anadolu-moskee bezichtigen. Bezoekers krijgen tijdens de rondleiding gelegenheid de gebedsruimte, de conferentiezaal en de leslokalen te bezichtigen. Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens deze rondleiding vragen te stellen. De rondleiding vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 mei, allebei de dagen om 13:00 uur en 16:30 uur. De rondleidingen duren ongeveer een half uur. Voor de kinderen zijn er activiteiten in de voetbalkooi naast de moskee. De beurs wordt gehouden op zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur en op zondag van 10:00 tot 19:00 uur. De entree is uiteraard gratis en alle Leerdammers en andere belangstellenden zijn van harte welkom op het plein aan de Tulpstraat.