• Johnnie Noorthoek viert één van zijn drie goals voor Haaften.
• Johnnie Noorthoek viert één van zijn drie goals voor Haaften. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Duidelijke 4-1 winst tegen rivaal MVV'58

Haaften ongeslagen kampioen

haaften • Haaften werd zaterdag kampioen in de vierde klasse. De thuiswedstrijd tegen naaste concurrent MVV'58 leverde een duidelijke 4-1 zege op. Na de vroege openingsgoal van Danny Verwolf scoorde aanvoerder Johnnie Noorthoek driemaal. Door een tegentreffer van Jack van Mourik werd het bij 2-1 nog spannend, maar een penalty gaf MVV'58 de genadeklap. Direct na afloop barstte het feest los. Hier had Haaften zo lang op gewacht. Voor het eerst sinds 1989 werd Haaften weer eens kampioen. Toen gebeurde dat met slechts geringe voorsprong op twee Tilburgse clubs en op Almkerk.

Ditmaal greep Haaften met een veel royalere marge de titel. KNVB-ambassadeur Arie van Vuren overhandigde het kampioenscertificaat en de medailles, voorzitter Guido Verseijl reikte de kampioensschaal uit.

Haaften-trainer Denny van Geffen genoot van de vreugde: "Wat is er mooier dan thuis tegen de nummer twee ongeslagen kampioen te worden. In de eerste helft waren we met goed voetbal veel beter. Het had binnen een half uur al 4-0 kunnen zijn. MVV'58 kreeg geen grip op ons beweeglijke aanvalsspel en gaf ook veel ruimte weg. Alleen direct na rust ging het niet meer zo lekker. We zijn toen met één spits gaan spelen en uiteindelijk werd het nog een makkelijke overwinning." De weer naar Nivo Sparta terugkerende, maar in Haaften opgeleide, Johnnie Noorthoek glom van trots. "Een perfect afscheid met drie doelpunten. We wilden snel op voorsprong komen. Na die vroege 1-0 had het nog wel meer dan 2-0 moeten worden. Door de tegengoal werd het nog spannend, maar na die penalty was het klaar. Je krijgt op dit niveau ook meer speelruimte dan je zelf denkt. Zoveel kansen waren er ook vanmiddag weer." Tot verdriet van MVV'58-trainer Frank Kusters die zich een sportieve verliezer toonde: "Haaften is de terechte kampioen. Ons begin was slap met veel defensieve fouten. Na 2-1 kwamen we nog goed terug. Die cruciale penalty na rust nekte ons. De scheidsrechter blies goed, maar ik vond het geen strafschop want die Haaften-speler gleed gewoon uit. Nu moeten we zorgen de nacompetitie te halen en zo te promoveren."

Vroege goal

Al na drie minuten nam Haaften voor zeshonderd toeschouwers de leiding. Danny Verwolf ondernam een solo en punterde raak: 1-0. MVV'58 bleek defensief kwetsbaar. Keeper Rick van Ginkel moest redden toen Verwolf weer een kans kreeg. Twee voorzetten van Noorthoek waren te scherp, anders had Haaften al binnen een kwartier de partij kunnen beslissen. In de 16e minuut werd het na een fout van Rani Abouna toch 2-0. Verwolf lanceerde Noorthoek, die laag binnenschoot. In de 25e minuut kwam de tegengoal na een voorzet van Bart Grandia uit de lucht vallen. Jack van Mourik kopte fraai raak: 2-1. Even later kreeg MVV'58 nog een kopkans, maar keeper Remie van der Meijden redde. Bij de tegenstoot schoot Noorthoek tegen de paal. De thuisclub bleef beter. Bij schoten van Nicolai van Wageningen, Verwolf en Michael Smit redde de keeper. Na de thee werd de thuisclub nerveuzer en MVV'58 rook de gelijkmaker. Een omhaal van Martijn van Ingen belandde bovenop het doelnet. Bij een vleugelschot van Sam Onink en de rebound van Jessey de Jong voorkwam het houtwerk een ruimere Haaften-voorsprong. Halfweg de tweede helft werd het 3-1. Smit ging onderuit en de scheidsrechter zag er een overtreding van Berthold van der Meijden en een strafschop in. Noorthoek benutte de penalty: 3-1. MVV'58 zette de van een knieblessure opgelapte topscorer Morris van den Brink alsnog in. Keeper Remie van der Meijden liet een laag schot van hem glippen, maar kon de bal net voor de doellijn nog pakken. Haaften-invaller Thijmen Gerringa schoot naast. Uit een voorzet van Nicolai van Wageningen miste invaller Niek van Velzen een reële kopkans. In de 85e minuut werd het toch 4-1. Nicolai van Wageningen bediende Noorthoek die simpel zijn derde doelpunt maakte: 4-1. In de slotfase kreeg ook MVV'58 een penalty. Keeper Remie van der Meijden haalde Menno van den Brink onderuit. Martijn van Ingen schoot de strafschop naast. Met 4-1 was de partij al lang beslist. Zo werd Haaften overtuigend kampioen.