WNC heeft alles in eigen hand na overwinning

waardenburg • WNC heeft handhaving in de 1e klasse A weer volledig in eigen hand.

Na de 3-0 winst op Geinoord is de ploeg nog zeker niet veilig. Gezien de overige resultaten en het resterende programma voor WNC en de concurrenten weet WNC wel dat het bij twee zeges sowieso eersteklasser blijft.

Promotie

En de ploeg maakt dan nota bene ook nog kans op promotie. In de derde periode is het gat met koploper FC Breukelen slechts twee punten. "Maar we moeten eerst maar eens zelf zorgen dat we winnen, dat is al lastig zat", weet trainer Cor Prein.

Tegen Geinoord ging dat zijn ploeg overigens opvallend makkelijk af. Voor rust was WNC niet bijzonder scherp, maar was het al wel de bovenliggende partij. In de tweede helft was WNC oppermachtig. "In de rust was ik nog boos. We lieten ze in leven. Het was te mat allemaal. Met wat meer scherpte hadden we toen al afstand kunnen nemen", benadrukte Prein.

In die eerste helft kreeg WNC via Adrian 'Polska' Koziolek een kansje, maar hij kreeg de bal niet goed mee. De kans voor Vincent Verheul was groter. Zijn kopbal werd echter door doelman Niels Renes - ternauwernood - gekeerd. In de tweede helft schoot WNC als een komeet uit de startblokken. Nadat eerst Verheul een levensgrote kans in het zijnet schoot, werd een doelpunt van Koziolek - dubieus - wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

Raak

Toch was het binnen vijf minuten raak. Uit een vrije trap van Nick Vijlbrief kopte de herboren Koziolek raak: 1-0. WNC kreeg alle ruimte om het karwei te klaren. Na gemiste kansen van opnieuw Verheul en Koziolek poeierde Jesse Wammes van 35 meter de 2-0 tegen de touwen. De thuisploeg kwam daarna niet meer in de problemen. Invaller Jeffrey Weidema maakte na een mooie aanval nog de 3-0.

Prein: "Na rust hebben we het goed opgepakt, we hebben Geinoord toen bij de strot gegrepen."