Laatste optreden Teunis de Wit

ophemert • Sweet Blossom Orchestra geeft donderdag 5 mei haar laatste optreden onder leiding van Teunis de Wit. Het concert vindt plaats in Kasteel Ophemert.

Teunis de Wit stopt na 25 jaar Sweet Blossom Orchestra met het muzikaal leiderschap van deze band. Voor zijn inzet voor de band werd hij op de dag voor Koningsdag al beloond met een koninklijke onderscheiding. De Wit, die op Koningsdag zeventig jaar is geworden en zestig jaar in de muziek zit, vindt het na 25 jaar Sweet Blossom Orchestra wel welletjes. De Wit maakte op reeds jonge leeftijd furore met de legendarische band The Oscar White Jazzband, die vele optredens had in binnen en buitenland en veel prijzen in de wacht heeft gesleept. Ook met de Sweet Blossom Orchestra heeft Teunis mooie tijden beleefd in zowel binnen- als buitenland.

Het laatste optreden van Sweet Blossom Orchestra in de huidige samenstelling en onder leiding van Teunis de Wit zal plaatsvinden op Bevrijdingsdag tijdens de Tour de Waal, hét bevrijdingsfestival aan de Waal. Dit jaar vormen vrijheid en de verhalen daarover het hoofdthema. De dag staat in het teken van de fiets. De route gaat langs kastelen, forten en andere karakteristieke plekken. Elke locatie verzorgt een feestelijk programma met het thema vrijheid. Met muziek, theater, poëzie, lekker eten en doe-activiteiten. Er worden extra pontjes ingezet waardoor vijf 'rondjepontjes' ontstaan. Iedereen die wil kan meefietsen van Loevestein tot aan Ophemert. Bij Kasteel Ophemert wordt om 11:30 uur het startsein gegeven. In het kasteel verzorgt Sweet Blossom Orchestra gedurende de middag jazzy optredens van 13:00 tot 17:00 uur. Mensen die de hele middag komen en verzekerd willen zijn van een zitplaats, kunnen een tafel of zitplaats reserveren via 06-20548482 of j.vrouwerff@upcmail.nl. Toegang is gratis.