• Vorig jaar liepen er circa 80 personen mee.
• Vorig jaar liepen er circa 80 personen mee. Foto: Anja Benschop

Hervormd Oosterwijk op Pinksterpad

oosterwijk • De Hervormde (PKN) gemeente van Oosterwijk houdt dit jaar voor de tweede keer een Pinksterpad. De tocht wordt gehouden op zaterdag 7 mei.

"Even op adem komen. Genieten van natuur en cultuur, van het prachtige landschap en de bloeiende berm. Maar ook van een goed gesprek of een gezellige ontmoeting", laten de organisatoren van het Pinksterpad weten.

Vorig jaar werd de eerste editie van de wandeling gehouden. Toen deden er circa 80 wandelaars uit Oosterwijk en diverse andere plaatsen in de omgeving mee. Vandaar dat de gemeente dit jaar opnieuw zo'n inspirerende wandeling door de prachtige natuur in de buurt van Oosterwijk organiseert.

Stof tot nadenken

Onderweg krijgen de deelnemers af en toe stof tot nadenken. "Ze krijgen een overweging aangereikt, een vraag of een inspirerende tekst." Daarbij is het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan.

De wandeltocht begint bij de Oosterwijkse dorpskerk, gaat dan via de dijk naar het pontje over de Linge die de wandelaars overzet naar Heukelum.

Het Pinksterpad begint om 14:00 uur bij het kerkgebouw aan het Kerkelaantje. Inloop vanaf 13:30 uur, met consumptie. De kerk is ook het eindpunt van de route die ongeveer vijf kilometer lang is. Het traject is ook toegankelijk voor kinderwagens. Deelname aan de tocht is gratis, voor koffie, thee en een versnapering wordt gezorgd. Voor de kinderen is tijdens de wandeling een kleine speurtocht uitgezet. "Loop mee en beleef zo een ontspannen zaterdagmiddag", aldus de organisatie.