• Het is soms heel eenvoudig om een bedrijf te hacken.
• Het is soms heel eenvoudig om een bedrijf te hacken. Foto: stock

Bijeenkomst over internetveiligheid

lexmond • De gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik verzorgen op donderdag 19 mei voor ondernemers een bijeenkomst over het veilig gebruiken van sociale media. De bijeenkomst wordt gehouden in Huis Het Bosch in Lexmond.

Op deze bijeenkomst worden de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en cybercrime getoond. Cybercrime kost de Nederlandse economie jaarlijks zo'n 8,8 miljard euro. De deelnemers krijgen te zien hoe eenvoudig het is om een bedrijf te hacken, maar ze krijgen ook tips om veilig te kunnen ondernemen. Martin Streefkerk, werkzaam bij de gemeente Zederik, weet daar inmiddels alles van. "Ik heb in november bij de provincie Zuid-Holland een bijeenkomst bijgewoond, over veilige bedrijfsterreinen. Met stijgende verbazing hoorde ik hoe gemakkelijk het is om in te breken in je mobiele telefoon, je laptop en je computernetwerk. Gelukkig kwamen er ook tips om dat te voorkomen."

De bijeenkomst begint om 19:00 uur. De Zederikse wethouder economische zaken Wim Mulckhuijse zal een een kort welkomstwoord spreken. De inleiding over cybercrime wordt verzorgd door Sander Timmerman. Hij is van het bedrijf Tosch, dat gespecialiseerd is in het beveiligen van data, netwerken en systemen. Het bedrijf helpt zzp'ers, mkb'ers en non-profitinstellingen om veilig te automatiseren. De aanpak van Tosch is gebaseerd op drie pijlers: awareness, scans en solutions. Leon Tindemans van TTM Communicatie verzorgt een inleiding over social media. Hij geeft al sinds 2010 bedrijven in Nederland en België advies over het optimaal inzetten van Facebook, Twitter, seo, LinkedIn. Na de pauze is er een netwerkborrel.

Ondernemers in Leerdam, Vianen en Zederik kunnen zich tot en met dinsdag 10 mei aanmelden door een mailbericht met gegevens (naam, naam bedrijf, mailadres) te sturen naar aanmelden@zederik.nl) onder vermelding van 'ondernemersbijeenkomst'. Voor meer informatie kan men terecht bij de accountmanagers van de drie gemeenten: Leerdam - Dick Admiraal (0345-636166), Vianen - Kamiel Gulikers (0347-369442) of Piet Jansen (0347-369407), Zederik - Martin Streefkerk (0183-356537).