• Edwin Kamper met zijn team in het nieuwe pand.
• Edwin Kamper met zijn team in het nieuwe pand. Foto: Peter Verbeek

De Jager blij met nieuwe winkel

leerdam • De geschiedenis van Ambachtsbakker De Jager begon bijna een halve eeuw geleden aan de Vlietskant. Met weemoed is afscheid genomen van die locatie. Edwin Kamper heeft de winkel verplaatst naar een hoekpand op de Kerkstraat.

De ambachtelijke brood- en banketzaak die opa en oma De Jager in 1967 hebben opgezet is bleef in de familie. Teunis Kamper reageerde op een advertentie waarin een allround brood- en banketbakker werd gevraagd en verruilde Amsterdam voor Leerdam. Hij zag zowel de zaak als dochter Bertie zitten, en samen hebben ze het bedrijf voortgezet. "Op 1 januari 2009 ben in de zaak gestapt", vertelt Edwin Kamper. "Ik wilde echter verder kijken dan de Vlietskant. Eerst heb ik een nieuwe zaak in Arkel geopend, terwijl ik in 2011 bestaande winkels in Asperen en Leerdam (Europaplein) heb overgenomen. Inclusief een broodbakkerij en een banketafdeling had ik de volledige productie in eigen beheer."

Het interieur van de oudste winkel was hard aan vervanging toe. Zo ver is het echter niet gekomen. Kamper was niet echt tevreden over die locatie. Die ligt in een uithoek van het winkelgebied en trekt weinig passanten. Bovendien werd de productieruimte voor banket te krap om aan de vraag te kunnen voldoen. "Het pand op de hoek van de Kerkstraat en de Vlietskant stond al een tijdje leeg, en dat kon ik huren", vertelt Edwin Kamper. "Met een grote supermarkt er tegenover is dat een veel levendiger winkelgebied. Eind februari zijn we gaan verbouwen, met als resultaat dat ik me op 7 april, toen ik dertig jaar werd, een verjaardagscadeau heb kunnen geven. We openden die dag een moderne en stoere zaak die écht de uitstraling van een warme bakker heeft. De winkelruimte is niet overdreven groot, maar ik kan er alles kwijt waar de consument naar vraagt. We draaien nog geen maand, maar in vergelijking met de oude winkel zien we veel potentie voor de toekomst."

Als jonge ondernemer is Kamper steeds op zoek is naar noviteiten om de klant tegemoet te komen. In de nieuwe zaak, en ook in die in Asperen, heeft hij niet alleen het concept van coffee-to-go geïntroduceerd, maar ook zachte en harde broodjes (pistolets of croissants) die, los van het beleg, voor een standaardprijs (1,95 of 2,95) worden aangeboden. Ook is hij begonnen met ontbijtservice: voor een bedrag van 25 euro wordt, vanaf 7.15 uur, kosteloos een uitgebreid en luxe ontbijt, inclusief zoet en hartig beleg, verse jus d'orange, roomboter en fruit thuis bezorgd.