Beesd richting nacompetitie

beesd • Helemaal definitief is het nog niet, maar Beesd zal zich niet rechtstreeks handhaven in de 4e klasse F.

De ploeg verloor met 1-2 van concurrent BZS, waardoor het gat met de tiende plaats is gegroeid tot negen punten. Met nog vier wedstrijden te gaan, is dat te groot om nog te dichten. En dus kan trainer Gert Heijsteeg zijn ploeg gaan voorbereiden op de nacompetitie. Want ook directe degradatie, Beesd heeft zeven punten voorsprong op Buren, zal hoogstwaarschijnlijk niet aan de orde komen. "We moeten de scherven gaan oprapen en kijken hoe we de laatste vier wedstrijden van het seizoen gaan spelen", zei Heijsteeg na afloop. "Eigenlijk speel je nergens meer voor, maar je moet wel zorgen dat je goed voorbereid aan de nacompetitie kan beginnen." Daarvoor zal Beesd uit een ander vaatje moeten gaan tappen dan het tegen BZS deed. Over inzet had Heijsteeg weinig te klagen, maar zijn ploeg acteerde grote delen van de wedstrijd ronduit slordig. Alleen het tweede deel van de eerste helft was acceptabel. BZS was lange tijd niet bij machte te profiteren van het geklungel van de thuisploeg, maar sloeg uiteindelijk in de tweede helft toe. Beesd nam tien minuten voor rust de leiding. Een vrije trap van Rens Bronk, die even daarvoor al de lat raakte, werd door Jasper Gremie gepromoveerd tot doelpunt. De middenvelder raakte de bal licht met zijn hoofd, waardoor doelman Bjorn van Nuijssenborgh (ex-Beesd) kansloos was. Na rust gaf Beesd de tegenstander twee doelpunten cadeau. Doelman Dennis de Vaal zag er bij de treffers van Jordy Kok en Casper Ehlhardt niet goed uit. Bij die 1-2 stond BZS overigens net met tien man, nadat Jermain Bothof zijn tweede gele kaart had gekregen. "We doen dit onszelf aan. We verdienden ook niet te winnen", vond Heijsteeg.