• ASH-aanvoerder Danny Bijl in duel met een speler van BLC.
• ASH-aanvoerder Danny Bijl in duel met een speler van BLC. Foto: DBRN Fotografie

Degradatienacompetitie in Hellouw bijna onafwendbaar

ASH nipt onderuit tegen BLC

hellouw • Opnieuw leed ASH een nipte nederlaag. In Hellouw werd met 0-1 van koploper BLC uit Den Bosch verloren. Op grond van de grote inzet en de kansenverhouding had de thuisclub wel een gelijkspel verdiend. Maar voor de vierde keer achtereen werd het een verlies met het kleinst mogelijke verschil. Zes punten achter de veilige tiende plaats wordt het nu erg lastig om deelname aan de degradatie-nacompetitie nog te ontlopen.

Terugval

De zeven punten voorsprong op Willem II moeten wel voldoende zijn om een rechtstreekse terugval naar de vierde klasse al na één jaar te voorkomen. Zonder de geschorste Hidde van Wageningen en de geblesseerde Folkert van der Werf weerde ASH zich kranig. ASH-trainer Gerrit Molenaar was met de 0-1 nederlaag dan ook niet tevreden: "Ik ben teleurgesteld over dit resultaat, maar trots op de teamprestatie met een tomeloze inzet en soms aardig voetbal. ASH had minimaal recht op een gelijkspel. Yotphrom had ons al vroeg de leiding moeten geven en ook Danny Bijl en Remon Steenbruggen kwamen na rust dichtbij een doelpunt. Steenbruggen had gewoon moeten scoren."

Vrije kans

Burin Yotphrom kreeg voor ASH al in de vijfde minuut een vrije kans, maar hij schoot naast. BLC stelde daar twee gevaarlijke aanvallen tegenover, doch zonder succes. Na een kwartier werd een vrije trap van Remon Steenbruggen door BLC-keeper Bjorn Vorstenbosch tot corner getikt. ASH-verdediger Jan Donker redde toen Frits van Mourik voor BLC gevaarlijk werd.

Doelpunt

Na 27 minuten nam BLC de leiding. Uit een verre voorzet van aanvoerder Martijn de Wildt kopte routinier Mischa Stuiver raak: 0-1. Tien minuten later kreeg Stuiver vlak voor doel weer een kans, maar ditmaal scoorde hij niet. Met veel energie streed ASH na rust voor de gelijkmaker. Yotphrom miste na een voorzet van Steenbruggen de bal. Ruim een kwartier na de thee kwam ASH na een vrije trap van Steenbruggen dichtbij de gelijkmaker. Keeper Vorstenbosch kreeg het schot van Danny Bijl pardoes in zijn gezicht en voorkwam onbewust een doelpunt. Op aangeven van Marijn Hak knalde Luke van Noord over.

Vloeiende aanval

Halfweg de tweede helft kreeg Remon Steenbruggen na een vloeiende aanval de beste kans. Alleen voor de keeper schoot hij te slap in. Een schot van Arjan van der Meijden ging recht op keeper Vorstenbosch af. Mischa Stuiver kreeg de kans om de Brabantse zege veilig te stellen, maar Gert-Jan van Oort en keeper Tobi Bambacht klaarden de situatie. Ook vijf minuten blessuretijd konden de thuisclub niet meer redden. Daardoor werd met 0-1 opnieuw verloren.

Trainer Gerrit Molenaar besefte na afloop de consequenties: "De veilige tiende plaats zit er bijna niet meer in. Het ontlopen van de degradatie-nacompetitie zou voor een kleine club als ASH een topprestatie zijn. Maar ook als we 'alleen maar' niet direct degraderen, hebben we het al goed gedaan. We kennen met deze smalle selectie onze beperkingen."