• Cbs De Kievitsheuvel won de beker bij de jongens.
• Cbs De Kievitsheuvel won de beker bij de jongens. Foto: Aangeleverd

Winst voor Rietput en Kievitsheuvel

asperen • Het meidenteam van De Rietput uit Heukelum en het jongens/gemengd team van cbs Kievitsheuvel uit Hellouw hebben de schoolvoetbalfinale in regio Tielerwaard-west gewonnen.

De wedstrijd vond plaats op de velden van vv Asperen. Allereerst was het de beurt aan de meiden van de Prins Willem Alexanderschool uit Ophemert en De Rietput uit Heukelum.

Na een spannend begin wist De Rietput in de eerste helft toch uit te lopen naar een ruime marge. In de tweede helft hebben de meiden uit Ophemert alles op alles gezet, maar tot een doelpunt kwamen zij niet meer. De uitslag was uiteindelijk 4-0 in het voordeel van De Rietput.

Jongens

Bij de jongens/gemengde finale bleek al snel dat cbs Kievitsheuvel de sterkste was. Het sterke team uit Hellouw kon via een aantal schitterende doelpunten met een gerust hart gaan rusten.

Na de rust lieten ook de tegenstanders van de Vuurvlinder zien waarom men terecht in de finale stond. De spelers slaagden erin om nog tweemaal te scoren. Ze slaagden er echter niet meer in om de achterstand weg te werken. Het werd een 8-2 overwinning voor cbs Kievitsheuvel.

Eind mei strijden het meisjesteam van De Rietput en het jongens- en gemengd team van de Kievitsheuvel verder tegen teams uit de regio.

Uiteindelijk kunnen ze dan weer een stapje dichter in de buurt komen van de landelijke finale.