Volleyballers WHV in lastige positie

asperen • De Asperense volleyballers van WHV hebben zichzelf afgelopen week in een lastige positie gemanoeuvreerd. Door slechts één punt te pakken in twee wedstrijden staat de ploeg nog altijd in de gevarenzone.

Donderdag werd eerst met 3-1 verloren van Erasmus Volley. Een nederlaag die op zich was ingecalculeerd, gezien het feit dat deze ploeg strijdt voor een tweede plek op de ranglijst. Niet ingecalculeerd was de redelijk kansloze 4-0 nederlaag die WHV leed tegen directe concurrent Spivo.

De Asperense ploeg verdedigde afgelopen zaterdag een voorsprong van vijf punten op Spivo. WHV had minimaal een 2-3 overwinning nodig om zich definitief veilig te spelen. Dat leek haalbaar, zeker nadat deze ploeg enkele weken terug nog met 3-1 werd verslagen. Er ontvouwde zich echter een compleet ander scenario. De Asperenaren werden vanaf het eerste fluitsignaal overrompeld door de daadkracht van Spivo dat met ziel en zaligheid vocht voor hun laatste kans.

Weinig fouten

De ploeg uit Spijkenisse verdedigde sterk, gooide aanvallend de remmen los en maakte maar weinig fouten. WHV oogde onzeker en leek wanhopig te zoeken naar antwoorden die het maar niet kon vinden. Zelfs de factor geluk leek volledig op de hand van de ploeg uit Spijkenisse te zijn.

Enkel in de vierde set leek het redelijk gelijk op te gaan, maar op 23-23 stagneerde de productie van WHV dat simpelweg te weinig vertrouwen had. En zo moest de ploeg lijdzaam toestaan dat Spivo de volledige vijf punten binnenhaalde.

Dat betekent dat de strijd om het ontlopen van de promotie – degradatiewedstrijden nu weer helemaal open ligt. Enkel een 4-0 zege tegen Udenhout biedt WHV volledige zekerheid.