• Leerlingen gaven een miniconcert voor ouders en familie.
• Leerlingen gaven een miniconcert voor ouders en familie. Foto: aangeleverd

Afsluiting muziekproject Julianaschool

leerdam • De muzikale samenwerking tussen cbs Juliana en christelijke muziekvereniging De Bazuin werd donderdag feestelijk afgesloten met een miniconcert voor ouders en familie van de leerlingen van groep 4.

Vanaf januari dit jaar is muziekdocente Anniecke van Delft namens De Bazuin iedere maandagmorgen druk aan de slag geweest met de leerlingen van groep 4 op de Julianaschool. In twaalf weken maakten de kinderen kennis met muziek, muziek maken en algemene muzikale vorming. Een aantal lessen stonden met hulp van leden van De Bazuin in het teken van verschillende instrumenten. Door deze hulp konden de kinderen een echte trompet, dwarsfluit of slagwerk uitproberen.


Miniconcert

De laatste weken is toegewerkt naar het geven van een echt miniconcert. Dit concert werd opgeluisterd door medewerking van het jeugdkorps van De Bazuin. Samen met groep 4 werd een prachtig muziekstuk uitgevoerd. Daarnaast speelden enkele leerlingen nog een aantal stukken zonder begeleiding. De jeugdleden van De Bazuin speelden uiteraard ook nog een paar afwisselende muzieknummers.

De leuke, muzikale samenwerking tussen de basisschool en de muziekvereniging is mogelijk dankzij financiële ondersteuning vanuit de gemeente. Directeur Caroline van Reenen van de Julianaschool en penningmeester Huibert Bos van De Bazuin waren zeer te spreken over de goede samenwerking, de grote belangstelling en fraaie uitvoering. "Ook de komende jaren zullen we dit project graag voortzetten."