Petrakoor viert dertigjarig bestaan

leerdam • Het christelijk gemenegd Petrakoor viert haar dertigste verjaardag met een jubileumconcert in de Grote Kerk in Leerdam op zaterdag 30 april.

Het Petrakoor is 17 april 1986 opgericht en telt momenteel 29 leden. Het koor omvat tien sopranen, negen alten, vijf tenoren en vijf bassen. Het repertoire bestaat uit religieuze liederen gezongen in het Nederlands, Duits, Engels en Latijn zowel klassiek als modern. Het koor staat onder leiding van Hilbert Kamphuis.

Het Petrakoor organiseert met bevriende zangkoren eigen concerten in Leerdam en omgeving en treedt ook op in verzorgingstehuizen en voor verenigingen. Het Petrakoor heeft goede contacten met het Evangelisch Kirchenchor uit Pfinztal in Duitsland, de zustergemeente van Leerdam. Het koor heeft daar en ook in Leerdam met dit koor een aantal concerten uitgevoerd. Tijdens het concert van zaterdag 30 april staat niet alleen het Petrakoor op het podium. Ook het Hervormd Kerkkoor uit Heukelum onder leiding van Marjan Fey en de Urker Mans Formatie onder leiding van Martin Mans staan op de planken. Het Petrakoor en Hervormd Kerkkoor worden op de piano begeleid door Wim Ruitenbeek. De aanvang van het concert is 19:30 uur, de kerk is open vanaf 19:00 uur.

Kaarten zijn die avond aan de kerk verkrijgbaar, toegang vijf euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.