Dorpshuisdienst tijdens feestweek

asperen • Het oranjecomité organiseert zondag 24 april in samenwerking met de kerken uit de stad - tijdens de traditionele feestweek rond Koningsdag - een kerkdienst in het dorpshuis.

De organisatie nodigt alle inwoners van het dorp - jong en oud, gelovig en niet-gelovig - uit om naar de dorpshuisdienst te komen. De band van Jeugdkerk Asperen zorgt voor een muzikale inbreng. Voorganger is de nieuwe Asperense predikant dominee Van den Berg.

Vanwege de bouw van de nieuwe sportaccommodatie is er dit jaar geen feesttent en wordt uitgeweken naar het plaatselijke dorpshuis. De tentdienst is om die reden dit jaar omgedoopt tot dorpshuisdienst.

Ik geloof het wel

Sinds een jaar woont predikant Van den Berg in Asperen. Hij verhuisde vorige jaar vanuit Barendrecht naar de Lingewaalse stad om als voorganger in Asperen aan de slag te gaan. Eerder werkte hij als onderzoeker bij de TU Delft, adviseur voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en als docent aan het Evangelisch College. Het thema van de dienst en zijn preek is 'Ik geloof het wel'.

Er is muzikale begeleiding van de band uit Jeugdkerk Asperen. Het initiatief dat zo'n tien jaar startte in de gereformeerde kerk en uitgroeide tot een vast evenement in het Asperse dorpshuis is inmiddels alom bekend in Asperen en omtrek. De band van de jeugdkerk begeleid de samenzang met een mix van oude en nieuwe liederen.

De dorpshuisdienst vindt plaats op zondag 24 april en begint om 15:00 uur in dorpshuis EMM in Asperen. De organisatie is in handen van de gereformeerde kerk, hervormde gemeente en het oranjecomité.