• Pianist Jan Vayne zal twee optredens verzorgen.
• Pianist Jan Vayne zal twee optredens verzorgen. Foto: Aangeleverd

Jan Vayne soleert bij Oranjeconcert

leerdam • De bekende pianist Jan Vayne zal op Koningsdag twee keer optreden tijdens het High Tea Oranjeconcert van het koor Song of Joy.

Het Oranjeconcert vindt plaats in de prachtige boerderij De Lingehoeve in Oosterwijk. Ook wordt medewerking verleend door de jonge saxofonist Jos Baggermans. De muzikale begeleiding van het koor wordt verzorgd door Peter Bontje, de algehele leiding is in handen van Thom Hesseling. Het concert duurt van van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Het Oranjeconcert is één van de jaarlijkse hoogtepunten van Song of Joy. Er is tijdens het concert in de Lingehoeve in totaal plaats voor zo'n honderd bezoekers. "De ambiance is fantastisch", zegt Jacqueline van den Berg, secretaris van Song of Joy.

Improvisaties

Jan Vaye verzorgt al zo'n dertig jaar lang concerten in samenwerking met symfonieorkesten, ensembles, individuele musici, vocalisten, harmonieorkesten en koren. Bij het grote publiek is hij vooral bekend vanwege zijn volle haardos en door zijn prachtige improvisaties, onder andere van nummers van Queen. De laatste jaren treedt Jan veel op samen met organist/componist Martin Mans en zangeres Petra Berger.

Ook in Leerdam is Vayne geen onbekende. Song of Joy-voorzitter Corrie Bergwerff, die de afgelopen dertig jaar al heel wat beroemde artiesten wist te strikken, heeft een sterke band met de pianist. "Hij trad hier al op toen 'ie nog maar 19 jaar was. Sindsdien is hij wel tien keer terug geweest. Hij vond het altijd prettig in Leerdam." Volgens Corrie Bergwerff is Jan iemand zonder kapsones. "Het is een kanjer van een vent. De koorleden van Song of Joy zijn gek op hem. Maar hij heeft ook een zwak voor ons. Jan is bij ons kind aan huis. Hij bleef regelmatig slapen."

Song of Joy telt momenteel zo'n veertig enthousiaste leden. Jacqueline: "Wij zijn een christelijk koor, maar hebben in ons repertoire altijd een vleugje eigentijdse nummers. We zingen klassieke muziek, maar ook bekende liedjes uit films en musicals. En ook lichtere popnummers van bijvoorbeeld Tom Parker, Elton John en Marco Borsato."

Kaarten

Kaarten voor het concert in combinatie met de High Tea kosten 35 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij de Lingehoeve aan de Lingedijk 199 in Leerdam of via Bergwerff Coiffures aan de Markthof 4 in Leerdam, telefoon 612681.

Meer informatie via

q www.songofjoyleerdam.nl