• V.l.n.r. Gerard en Tonny van der Meijden, Greet Hanegraaf en Adrie Kleppe.
• V.l.n.r. Gerard en Tonny van der Meijden, Greet Hanegraaf en Adrie Kleppe. Foto: Leendert Kamsteeg

Dorpshuis EMM vindt nieuwe partner

asperen • Het dorpshuis EMM in Asperen heeft in De Poort bv een nieuwe, commerciële partner gevonden. Dit was nodig omdat de gemeente zich de laatste jaren steeds meer binnen haar kerntaken terugtrekt.

Het doel van de samenwerking is om bij te dragen aan een breder activiteitenaanbod en zo een laagdrempelige, sociale ontmoetingsplek tot stand te brengen. Op commercieel gebied wordt De Poort bv de eindverantwoordelijke voor het dorpshuis.

Eigenaren Tonny en Gerard van der Meijden zijn per 1 april begonnen met het pachten van het gebouw. Gerard legt uit: "In december hebben we gesprekken met elkaar gevoerd die positief verliepen. We hebben ervaring met het regelen en organiseren van feesten en sinds drie jaar pachten we ook het dorpshuis in Herwijnen. Dat gaat boven verwachting goed en dus was er interesse van twee kanten. Wat we nu voor ogen hebben is om meer evenementen zelf te organiseren om een breder draagvlak te creëren."

Tonny vult hem aan: "Er komt zo een caféfunctie en een brasserie. Dit gebouw heeft toekomst genoeg. Het wordt multifunctioneel. Iedereen moet binnen kunnen lopen. Het publiek rondom Asperen bereiken is een volgende stap die gezet moet worden."

Het klinkt Adrie Kleppe, bestuurslid van het Dorpshuis, bekend in de oren. "We willen ons met name laagdrempelig presenteren. Wat wordt toegevoegd aan het aanbod, behoort toe aan De Poort bv. Een voordeel is dat er voor niemand iets verandert en het aanbod wordt alleen maar groter. Greet Hanegraaf, al zestien jaar het gezicht van het dorpshuis, blijft ook in dienst. In de toekomst zullen we zes dagen per week geopend zijn."

Verbouwing

In 2017 staat een verbouwing van het dorpshuis op het programma. Daarin moet onder meer een rouwkamer worden gerealiseerd. Adrie: "Dit is nu nog niet vertegenwoordigd, en het is mooi dat we op deze manier kunnen inspelen op de behoefte van de consument. Het moet niet zo zijn dat een stad met 3.300 inwoners ergens anders heen moet voor voorzieningen."

Uit de samenwerking komt ook voort dat dit jaar het Oranjefeest in het Dorpshuis gaat plaatsvinden. "Normaal gesproken vindt dat plaats op het terrein bij vv Asperen, maar omdat ze daar verbouwen moest er naar een andere locatie worden gekeken." Aanstaande zaterdag staat er ook een seniorenlunch op het programma. "Eerder betaalde het Oranjecomité hiervoor, maar door het gratis beschikbaar stellen van de locatie, de medewerksters en door sponsoring van Winkelcentrum Europaplein, kost het ze nu niets. De buffer die het comité hierdoor opbouwt, kan gebruikt worden voor andere activiteiten."