Brons Si-jak op Martial Arts kampioenschap

asperen • School Si-Jak uit onder meer Varik haalde bronzen medailles tijdens de Open Europese Martial Arts Kampioenschappen in de Schildkamp in Asperen.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond. Als speciale gasten waren ruim vijftien grootmeesters van verschillende Martial Arts vanuit de hele wereld aanwezig. Hapkido en Taekwondoschool Si-Jak uit Varik, Ophemert, Opijnen, Zaltbommel en Utrecht deed mee met vier deelnemers. Na mooie wedstrijden werden er door Si-Jak goede resultaten behaald. Tom Nijholt met wedstrijdpartner Mauricio Pouw en Oscar Dijk met wedstrijdpartner Ahmed Alijev, allen lid van het Nederlands Hapkido selectie team van Bondscoach Martin Zingel, behaalden een derde plaats.

In datzelfde weekend werd in de Schildkamp de International Martial Arts Hall of Fame gehouden. Wat de Oscar uitreiking voor de filmwereld is, is het internationale gala voor de Martial Arts. Alles werd gedaan om de genomineerden en hun partners de eer te geven die ze verdienen voor hun grote inzet en verdiensten in de Martial Arts. Bij dit speciale gala, dat voor het eerst in Nederland gehouden werd, waren genomineerde (groot) meesters van verschillende Martial Arts uit heel de wereld aanwezig. Zelfs uit Australië en Mexico. Voorwaarde voor opname in de Hall of Fame is dat de sporters veel voor de Martial Arts betekenen of speciale prestaties neer gezet hebben. Meesters, grootmeesters, Martial Arts filmsterren, (wereld) kampioenen, aanstormend talent, maar ook mensen met een beperking werden geëerd. Hoofdtrainer van Hapkido en Taekwondoschool Si-Jak, Martin Zingel uit Varik, had de eer door de nominatiecommissie gehuldigd te worden in de gouden klasse. Wat het nog specialer maakte, was dat Si-jak leraren Greg Bienkowski uit Ophemert, Bert Kaasjager uit Zaltbommel, Kees Wolfert uit Gameren en Dennis de Jongh uit Tiel een award in de bronzen klasse ontvingen.