Internationale kattenshow in De Schildkamp in Asperen

asperen • Kattenvereniging Cats & Tulips organiseert zaterdag 16 en zondag 17 april voor de twintigste keer een internationale kattenshow. Locatie is de sporthal van De Schildkamp in Asperen.

Cats & Tulips is de enige Nederlandse kattenvereniging aangesloten bij The International Cat Association (TICA) met haar basis in Amerika. De keuringen zullen dan ook via het TICA-principe uitgevoerd worden. Dat houdt in dat de aanwezige katten door alle aanwezige internationale keurmeesters gekeurd worden volgens het ringen-systeem. Dit is dus heel anders dan de keuringen op traditionele kattenshows. De keurmeesters, vijf deze keer, worden uit verschillende landen ingevlogen (Verenigde Staten, Oostenrijk, België en Nederland) en de organisatie verwacht ook weer diverse kattenrassen, zoals de Maine Coon (één van de grootste kattenrassen ter wereld), de Bengaal, de Munchkin en Savannah (die nog het meest lijken op een wilde kat), de Rex (een kat met krulletjes) en de Sphynx (een kale kat).

Beide dagen is de hal vanaf 10:00 uur geopend voor publiek. Dan kunnen niet alleen al de aanwezige katten worden bewonderd, maar zijn er ook diverse standhouders aanwezig die van alles en nog wat te koop aanbieden wat betrekking heeft op katten. Zo zijn er verschillende stands met allerlei mandjes, kammetjes, speeltjes, snoepjes en verzorgingsproducten speciaal voor de kat, maar ook allerlei soorten klim- en krabpalen. Entree is vijf euro, kinderen en 65plussers betalen 3,50 euro.


q www.catsandtulips.nl