• Vincent Verheul (WNC) gaat over de knie bij Robby van de Wetering.
• Vincent Verheul (WNC) gaat over de knie bij Robby van de Wetering. Foto: DBRN Fotografie

WNC moet nog vol aan de bak in race om handhaving

Koploper stuit opmars WNC

waardenburg • De koploper moest eraan te pas komen om het opgeleefde WNC eindelijk een halt toe te roepen. Na vijf wedstrijden zonder nederlaag ging Sliedrecht er in Waardenburg met de drie punten vandoor: 1-2. Waar vooraf ieder positief resultaat door WNC als bonuspunten betiteld werd, zagen de Waardenburgers na afloop dat een puntje best haalbaar was geweest. Het mocht halverwege blij zijn dat het slechts 0-1 stond, maar na de tweede helft moest iedereen constateren dat ook WNC de nodige kansen had gekregen.

Buitenspel

Halverwege de eerste helft opende Jordy de Jong de score. Volgens WNC-grensrechter Onink deed hij dit vanuit buitenspelpositie, maar scheidsrechter Van der Wielen constateerde zelf dat dit vlagsignaal niet terecht was. Daarna miste Sliedrecht nog twee levensgrote kansen om uit te lopen. Nadat Nick Vijlbrief een bal zomaar in de voeten van Roy Leeuwestein had geschoten, gunde die laatste Paul Scheurwater een kans. De boomlange middenvelder struikelde echter over de bal.

Vlak voor rust kreeg Leeuwestein zelf een nog grotere kans. Uit een voorzet van Jordy de Jong kon Leeuwestein vrijstaand van dichtbij op doel mikken, maar hij kopte over het doel van Arjan Kaasjager. WNC kreeg al vroeg in de wedstrijd via Adrian Koziolek en Vincent Verheul een kansje, maar had verder weinig in te brengen in die eerste helft.

Prijsschieten

Na rust beet de thuisploeg meer van zich af. Na vijf minuten mocht WNC in het strafschopgebied prijsschieten op het doel van Sliedrecht en uiteindelijk trok Bas Smulders de stand weer gelijk. Eerst vuurde Nick Vijlbrief op de voeten van doelman BasJan Munten en daarna zag Smulders zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Bij de derde poging was het raak. Smulders schoot met links ditmaal onhoudbaar binnen: 1-1. Kort daarna had WNC een strafschop moeten krijgen toen Kevin Groffen over de knie ging bij Gavir Breidel, maar Van der Wielen wuifde de ogenschijnlijke overtreding wel erg gedecideerd weg.

Fataal

Twintig minuten voor tijd werd een defensief zwak moment WNC fataal. Doelman Arjen Kaasjager gooide wat erg gehaast Mark den Hartog aan. De verdediger liet zich vervolgens verrassen door Scheurwater. Voor invaller Dennis Verhoef was het vervolgens een kleine moeite om de 1-2 binnen te schieten. "Zonde dat we er bij de twee doelpunten niet goed uit zien. Want of die eerste nou wel of geen buitenspel was, hun aanvaller liep wel erg makkelijk bij onze verdediging weg. Bij het tweede doelpunt hoeft Kaasjager het spel niet zo snel te hervatten en daarna staat Den Hartog op de bus te wachten", zag trainer Cor Prein.

WNC was daarna nog twee keer dicht bij een punt. Invaller Pascal Rinck kreeg de grootste kans. Na een voorzet van Verheul hoefde hij maar binnen te tikken, maar de spits miste finaal de bal. Sliedrecht kwam ook goed weg toen een kopbal van Den Hartog via het hoofd van Verheul naast het doel belandde.

Lege handen

WNC bleef dus enigszins zuur met lege handen achter. Vond ook Prein. "Voor rust was Sliedrecht duidelijk beter en mogen we blij zijn dat het bij 0-1 bleef. Na rust waren wij echter beter. We gingen hoger druk zetten en werden gevaarlijker. Na de 1-1 hebben we niet veel meer gecreëerd, maar we hadden de wedstrijd wel redelijk onder controle. Door een fout kom je dan alsnog achter. Daarna kregen we nog wel een paar mooie kansen. Daarvan had er zeker één in gemoeten."

Topwedstrijden

In de laatste vier wedstrijden moet WNC proberen zich nog rechtstreeks te handhaven in de 1e klasse A. Met drie punten achterstand op Woudenberg, dat nog op bezoek komt, moet dat mogelijk zijn.

"We krijgen nu vier topwedstrijden. Ons goede gevoel is door deze nederlaag niet ineens verdwenen. Deze vier potjes zijn onze wedstrijden. Daarin moet het gaan gebeuren", aldus Prein.