• Rob van Ooijen (2) probeert Rick Damsteegt te stoppen.
• Rob van Ooijen (2) probeert Rick Damsteegt te stoppen. Foto: Rick den Besten

Ondermaats Asperen ziet gat groeien

ottoland • Behoudens een moeizaam begin was VVAC de bovenliggende partij in het degradatieduel tegen Asperen. De bezoekers stelden bitter teleur, maar kwamen in de slotfase dichtbij een gestolen puntje. VVAC won echter: 2-1.

Het gat met de veilige tiende plaats (nu in bezit van Everstein) is gegroeid tot zes punten. Asperen-trainer Richard Smaal was niet vrolijk. "We verdienden eigenlijk helemaal niets. Ons spel, in tegenstelling tot de afgelopen perfecte trainingen, was ver ondermaats. Ik was daarom echt blij met de 1-1, maar als je dan ziet dat niet veel later drie spelers afwachten en die spits laten scoren. Onvoorstelbaar. De volgende wedstrijd spelen we thuis tegen Arkel. We zullen beter moeten voetballen, want anders halen we geen punt." Toch was de openingsfase voor de mannen uit Gelderland. Michel den Hartog had na een paar minuten al de 0-1 op zijn schoen, maar uitgeweken naar de rechterkant schoot hij hoog in het zijnet.

Na rust nam VVAC, gesteund door het windje in de rug, meer en meer het initiatief en kwam Asperen nauwelijks nog serieus over de middellijn. Lars Coerts zette zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Het precieze schot in de rechterbenedenhoek leek overigens wel houdbaar. Asperen ging - zonder visie - op zoek naar de gelijkmaker, waardoor meer ruimte ontstond voor VVAC. Uit het niets schoot verdediger Dick Schaaij een kwartier voor tijd nog wel op de kruising, maar voor de rest maakte de thuisploeg de dienst uit. Alleen vergaten de groenhemden de trekker over te halen, waardoor de gasten hoop hielden. Zeker toen een paar minuten voor het officiële einde invaller Rick van Loopik van dichtbij de gelijkmaker scoorde. Maar VVAC liet het er niet bij zitten en trok op karakter de belangrijke winst naar zich toe.