Leerdam Sport pakt laatste strohalm

leerdam • Leerdam Sport greep in de degradatiestrijd de laatste strohalm. De thuismatch tegen De Zwerver werd met 2-1 gewonnen. Met nog vier duels voor de boeg bedraagt de achterstand op de Kinderdijkers nu zes punten.

Halfweg de eerste helft benutte Marko Luksen één van de vele Leerdamse kansen. Toen de thuisclub vlak voor rust even met tien man speelde, maakte Efrath Malawau er ook nog 2-0 van. Snel na rust bracht De Zwerver-aanvoerder Matthijs Vermaat via de 2-1 de spanning terug, maar met hangen en wurgen hield Leerdam Sport de kostbare zege vast.

Voor rust speelde De Zwerver zwak. Trainer Denny Zinhagel zag hoe Leerdam Sport veel kansen kreeg: "We hadden zeker vijf goals moeten maken. Ik vond De Zwerver niet best. Nu bleef het te lang spannend. Ons enige houvast blijft om via de nacompetitie degradatie te ontlopen. Daarvoor moesten we winnen. Er is hard gestreden. Onze opdracht blijft lastig, maar zo lang er leven is, is er hoop."

Enerverend

Uit een corner van Mark van Dalen raakte Marko Luksen de bal slechts half, maar voldoende voor 1-0. In de extra tijd voor rust schoot Efrath Malawau uit een pass van Juarth Leihitu de bal langs de keeper: 2-0.

De tweede helft begon enerverend. Ray Kant miste een opgelegde kans en Jort van Meerkerk kopte voor de gasten tegen de lat. In de rebound na een vrije trap maakte Matthijs Vermaat er toch 2-1 van. Ook in de spannende slotfase bleef het daarbij.