• Pim Lettenmeijer en Marieke Zevenbergen nodigen iedereen uit de microfoon te pakken.
• Pim Lettenmeijer en Marieke Zevenbergen nodigen iedereen uit de microfoon te pakken. Foto: Janneke Boogaard

Deelnemers krijgen praktische tips voor de finale

Op zoek naar het talent van de regio

neerijnen • Locatie, geluid, licht, presentatoren en publiek. Alles wordt geregeld om regionale talenten de kans te geven om zich van hun beste kant te laten zien. Er heeft zich al een mooi clubje aan deelnemers gemeld. Tot komende vrijdag, 15 april, kunnen andere kandidaten uit de driehoek Gorinchem-Tiel-Zaltbommel zich nog opgeven.

"Tot nu toe hebben we vooral dansers en zangers. Je kunt naast muziek ook denken aan standup comedy, goochelen, sneltekenen", somt mede-organisator Marieke Zevenbergen op.

"Hoe diverser, hoe leuker. Als je niet echt vindt dat je talent hebt maar het gewoon leuk vindt om eens voor anderen op te treden: ook prima. Leeftijd maakt niet uit. Bij de aanmeldingen zitten tot nu toe scholieren en ook een stel wat oudere gasten."

Tips

Marieke, professioneel zangeres en oprichtster van Zangschool Beesd is betrokken bij de voorbereiding van de talentenjacht. Tijdens de voorronde gaat zij de deelnemers als performance coach voorzien van laatste tips voor hun optreden tijdens de finale op 23 april. "Hoe houd je de microfoon het beste vast, hoe benut je het hele speelvlak en waar kom je op - allemaal praktische handvatten."

Bij veel belangstelling wordt er 21 en 22 april een selectie gemaakt uit de kandidaten die de 23e de stage mogen betreden. Die worden dan beoordeeld door een deskundige jury. De samenstelling van de jury staat nog niet vast.

Presentatoren

Oud-jongerenwerker in de gemeente Neerijnen Marieke Bel en Pim Lettenmeijer van Zangschool Beesd presenteren de avonden. Pim: "We houden interviewtjes vooraf met de deelnemers en proberen ze op hun gemak te stellen. Achteraf laten we ze vertellen hoe het ging. Wat we in elk geval niet doen is mensen belachelijk maken."

In 2013 werd in het Stroomhuis de eerste editie van Talent On Stage gehouden. Bij de finale zat de zaal vol en was iedereen verrast over de hoge kwaliteit van de optredens. Marieke en Pim verheugen zich al op de editie van 2016. Marieke: "Je staat ervan te kijken hoeveel mensen iets bijzonders kunnen. En ik mag ze helpen om nog beter te worden."

Voor de winnaar staat een mooie bokaal klaar en ligt een optreden op 5 mei bij het Stroomhuis in het verschiet. Maar de mooiste beloning is natuurlijk de titel van regionaal talent van het jaar. Diverse deelnemers uit 2013 proberen dit jaar een treetje hoger te eindigen. "Wie weet ontdekken we hier wel iemand die over tien jaar internationaal doorbreekt!"

Aanmelden kan via Facebook (Talent On Stage) of mail: talentonstage@stroomhuisneerijnen.nl.


q www.stroomhuisneerijnen.nl

Janneke Boogaard