• Boeruh Rock Festival vorig jaar.
• Boeruh Rock Festival vorig jaar. Foto: stadfotograaf.nl

Achtste Boeruh Rock Festival

herwijnen • Het Boeruh Rock Festival in Herwijnen viert vrijdag 15 en zaterdag 16 april haar achtste editie. Het festival aan de Wadensteinsesteeg in Herwijnen groeit elk jaar en krijgt steeds meer bezoekers.

Op vrijdagavond 15 april gaan om 18:00 uur de poorten open en start de eerste NK-wedstrijd truckpulling van dit jaar met vele deelnemers. Op zaterdag 16 april zijn vanaf 10:00 uur de trekkers aan de beurt. Er wordt in nagenoeg alle klassen getrokken bij de standaard trekkers, maar ook de sport en de supersport trekkers zullen voor veel spektakel gaan zorgen. Ook zal er op de derde baan auto -en jeeptrek plaatsvinden.

De truckshow is met meer dan tweehonderd deelnemers dit jaar weer een belangrijk onderdeel van het festival. Inschrijven is door de grote belangstelling nu niet meer mogelijk. Op beide dagen zullen de trucks voor het publiek en de jury er op hun best uitzien. Beide dagen gaat de feesttent weer helemaal op zijn kop met op vrijdagavond The Heinoos en een dj op het buitenpodium op zaterdag Henk Wijngaard, Snollebollekes en Mooi Wark. Ook zal zaterdagmiddag op het buitenpodium vollop vermaak zijn met de Oktoberfest-dj's en de Lawineboys. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Op zaterdag is er een bungee-trampoline, een springkussen, schminken en nog veel meer. Wat tot slot niet mag ontbreken op het Boeruh Rock Festival is de WC-pottenrace en de Alebussenrace. Ook dit jaar kan iedereen zich weer inschrijven voor deze knotsgekke wedstrijden. De regels en hoe aan te melden zijn te vinden op de website.

q www.boeruhrock.nl