Heren WHV klimmen ondanks 3-1 verlies naar achtste plek

tilburg • De Asperense volleybalheren waren afgelopen zaterdag te gast bij de nummer twee van de ranglijst Volley Tilburg. Ondanks de 3-1 nederlaag deed WHV goede zaken.

Volley Tilburg moest met 4-0 winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Vandaar de aanwezigheid van kampioenskandidaat ZUVO die de wedstrijd met spanning volgde. Voor WHV betekende elke setwinst simpelweg een punt dichter bij lijfsbehoud. De eerste set kende WHV een matige start. De ploeg moest wennen aan de grote zaal en was zoekende. Halverwege de eerste set kwamen de Asperense volleyballers langzaam wat beter in hun spel. Net te laat om de eerste set te winnen, maar hoopgevend voor de tweede set. Helaas trok de ploeg deze tendens niet door. Het spel zakte weer wat terug, waarbij de verdediging te weinig overtuiging toonde en de aanvallers bang leken om fouten te maken. Met enkele servicereeksen liep Volley Tilburg weg van WHV en pakte zo een 2-0 voorsprong. De derde set klopte het spel van WHV wel. De passing lag goed verzorgd, waardoor spelverdeler Niels Reder zijn vertrouwde, scorende combinaties kon spelen met middenspeler Wildrik van de Plassche. Door deze dreiging op de midden kon aanvoerder Stefan Arp enkele malen genadeloos hard uithalen op de buitenkant. Daarnaast hadden Virgil in den Eng en Vincent de Bie lekker veel servicedruk en pakte Joeri van Wijk mooie blokpunten mee. Hiermee wist WHV de derde set te pakken, wat op de tribune het kampioensfeest inleidde bij ZUVO. Of WHV nu was afgeleid door het tumult op de tribune is niet duidelijk. Maar waar het de verwachting was dat de ploeg zou doordrukken en op jacht zou gaan naar een vijfde set, was dit in het spel niet terug te zien. De vierde set was rommelig en startte dramatisch: na twee servicebeurten van Volley Tilburg stond WHV met 8-1 achter. De concentratie leek weg, waardoor de ploeg steeds een stap te laat was. Met 3-1 pakte WHV wel een nuttig punt en klom daarmee naar de achtste plek. Doordat directe concurrent Spivo ook nog eens met 4-0 verloor, was het uiteindelijk een nuttig weekeinde voor WHV. Donderdag 14 april staat de uitwedstrijd bij Erasmus Volley op het programma. Een ploeg die met Volley Tilburg strijd om de tweede plek.