• WHV verloor, maar sleepte de laatste set binnen.
• WHV verloor, maar sleepte de laatste set binnen. Foto: Stockfoto

Dames WHV pakken toch nog puntje

asperen • De volleybaldames van WHV uit Asperen reisden zaterdag af naar Zuiddorpe voor een wedstrijd tegen het eerste team van Sterre-Voorwaarts. Na drie verloren sets wist WHV het laatste puntje binnen te slepen.

De ploeg uit Asperen moest voor deze wedstrijd naar het Zeelandse Zuiddorpe, vlakbij de Belgische grens. Het team was flink gehavend: twee dames ontbraken en drie dames waren ziek geweest en daardoor niet topfit. Gelukkig ging Natalie Smith mee om WHV te versterken, zodat coach Wim van den Boomgaard toch nog een wisselmogelijkheid had. De eerste set verliep voorspoedig. Er werd aan beide kanten van het net hard gewerkt en de teams deden weinig voor elkaar onder. De dames uit Asperen stonden zelfs op set point, maar vervolgens vielen een aantal ballen net verkeerd, waardoor de set met 26-24 nipt verloren ging. Deze tegenslag kwam het team in de tweede en derde set feitelijk niet meer te boven. Aan het begin van deze sets ging het nog gelijk op, maar in beide sets was het spel van WHV niet stabiel en goed genoeg om echt punten te scoren. De aanvallers hadden moeite met het blok van Zuiddorpe en in de aanvalsverdediging was WHV niet scherp genoeg om de korte prikballen eruit te lopen. De sets gingen dan ook verloren met 25-14 en 25-16. De laatste set verliep totaal anders. Sterre-Voorwaarts pakte al gauw een voorsprong en kon uitlopen tot 9-4. Daarna kwam WHV op de service van Rianda Kroon-Kleppe echter langszij. De pass aan Asperense zijde kwam goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis, en de aanvalsters wisten met harde aanvallen en slimme prikballen de gaten in de verdediging van de ploeg uit Zuiddorpe prima te vinden. Via een lange servicereeks van Wendy de Bie, waarbij de coach van de tegenpartij twee time-outs nam, kwam WHV op een voorsprong van 13-19. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en WHV won de laatste set overtuigend met 25-17.

Op zaterdag 16 april speelt het team van WHV haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Capelle aan den IJssel tegen het vierde damesteam van VCN. Een week later staat de laatste thuiswedstrijd op het programma.