• Danny Verwolf maakte het tweede doelpunt van Haaften.
• Danny Verwolf maakte het tweede doelpunt van Haaften. Foto: DBRN Fotografie

Ongeslagen koploper schakelt Peursum uit

Haaften dichter bij titel na 2-1 zege

haaften • Haaften kwam weer een stap dichter bij het kampioenschap door thuis de topper tegen Peursum met 2-1 te winnen. Met vijf punten achterstand is MVV'58 voor Haaften nog de enige serieuze titelrivaal. Peursum is met negen punten minder wel uitgeschakeld en moet zelfs gaan oppassen om niet naast alle prijzen te gaan grijpen. Al na anderhalve minuut nam Haaften door Jordy Perdon de leiding. Danny Verwolf maakte er na bijna een half uur 2-0 van. Ondanks een tegengoal van topscorer Niels Nomen, ruim halfweg de tweede helft, kon Peursum met 2-1 de dure nederlaag niet meer ontlopen. De meeste discussie na afloop van het duel ging over de laatste twee goals in de sportieve wedstrijd. Beide trainers vonden unaniem dat die twee doelpunten allebei onterecht waren. Aan Haaftens tweede doelpunt ging een onbestrafte overtreding van Danny Verwolf vooraf. En de indirecte vrije trap, waaruit de 2-1 ontstond was voor Peursum een 'krijgertje', want de omhaal van Haaftens invaller Mark Timmer was beslist geen bewuste terugspeelbal op zijn eigen keeper. Peursum-trainer Rob Fluijt was duidelijk in zijn oordeel: "Die laatste twee goals kunnen we gewoon tegen elkaar wegstrepen. Over ons spel ben ik ondanks de uitslag overigens niet ontevreden. Het voetbal was beter dan in de vorige drie zwakke duels." Haaften-trainer Denny van Geffen koesterde de winst: "Nog drie keer winnen is nu voor ons de opgave. Het was vandaag een matige wedstrijd, maar het hoeft ook niet perse mooi te gaan. Qua spel was Peursum voor rust iets beter, maar voorin blijven wij gevaarlijk. Peursum kon na rust erg weinig meer afdwingen. Alleen door die lachwekkende vrije trap werd het bij 2-1 nog spannend. Dan is het geruststellend dat we achterin met Jeffrey Wolf een zekerheid hebben."

Vroege goal

Circa 250 toeschouwers zagen een vroege goal. Na een verre inworp van Michel den Braber nam Haaften al in de tweede minuut de leiding. Peursum was nog niet wakker en Jordy Perdon strafte dat met een raak schot onmiddellijk af: 1-0. Peursum werd direct tot aanvallen gedwongen. In de 24e minuut kwamen de gasten dichtbij de gelijkmaker. Steven Romeyn schoot vanaf rechts tegen de paal. De koude douche voor de bezoekers kwam na bijna een half uur via een snelle Haaftense tegenstoot. Johnnie Noorthoek lanceerde op links Thijmen Gerringa en uit diens voorzet rondde Danny Verwolf af: 2-0. De overtreding van Verwolf tegen Twan Romeyn werd door scheidsrechter Berendsen niet waargenomen. Vlak voor rust had Peursum mogelijkheden op een tegengoal. Robin Peursem stuitte echter op keeper Remie van der Meijden. Uit diverse corners peurde Peursum wel kansen, maar geen treffers. Lang bleef het na rust simpel 2-0 voor Haaften. Bij een vrije trap van Jordy Perdon moest keeper Derek Peters de gasten zelfs knap redden. Twintig minuten na rust werd Peursum eindelijk dreigend. Pogingen van Robin Peursem gingen echter voorlangs. In de 70e minuut legde arbiter Berendsen met zijn merkwaardige beslissing voor een indirecte vrije trap voor Peursum dichtbij Haaftens doel de basis voor de terugkeer van de spanning. Niels Nomen kreeg de bal aangeschoven en schoot raak: 2-1. Aan de gelijkmaker kwam Peursum helemaal niet toe. Voor het ongeslagen Haaften en trainer Denny van Geffen komt het kampioenschap steeds naderbij.