LRC moet vechten voor laatste kans

heemskerk • LRC slaagde er niet in om te stunten bij koploper ODIN'59. De 4-1 uitslag was wat geflatteerd, maar Marcel van Steenis constateerde dat de thuisploeg verdiend won.

"Scorend vermogen is het grote verschil. Zij scoren een stuk makkelijker dan wij en maken achterin ook minder fouten", zei Van Steenis. Na rust kon LRC het de thuisploeg even moeilijk maken. Na een 1-0 ruststand kwam ODIN'59 na rust op 2-0. Toen Sam Versluis de aansluitingstreffer maakte, had Van Steenis het gevoel dat de Leerdammers door konden drukken. "Dat was onze beste fase en het wachten was op de 2-2. Maar toen gingen we in de fout." Akram Chentouf verspeelde de bal op het middenveld en een ODIN-aanvaller verschalkte de overigens sterk keepende Giordano van der Pol met een lob.

"Toen was het wel gespeeld", zei Van Steenis, die ODIN uit een goed uitgespeelde aanval nog één keer zag scoren. Alle pijlen zijn in Leerdam gericht op komende week als LRC op bezoek gaat bij NSC in Nijkerk. "Zo lang de kans er is, blijven we er voor knokken. Maar je moet ook eerlijk zijn: als we volgende week niet winnen, wordt het wel erg lastig", beseft Van Steenis.