WNC blij met late uitzege op JSV Nieuwegein

nieuwegein • WNC krijgt steeds meer zicht op directe handhaving in de 1e klasse A. Na de late 0-1 overwinning op JSV Nieuwegein klommen de Waardenburgers naar de elfde plek op de ranglijst.

Het heeft Woudenberg en VVZ'49 op twee punten inmiddels in het vizier. "Eerst moet je zelf zien te winnen en dan kun je kijken wat zo'n overwinning waard is", zei Cor Prein. "Zelf winnen we vandaag en de concurrentie verspeelt punten, dus dit is een prima zaterdag. Het gaat er met de week wat beter uit zien."

Slotfase

De zege in Nieuwegein kwam pas vlak voor tijd tot stand. Jeffrey Weidema scoorde in de slotfase de enige treffer van de wedstrijd. "Dat is natuurlijk altijd lekker", aldus Prein, die de overwinning verdiend noemde. "Wij maakten wat meer aanspraak op de punten. We hebben zeker vijf goede kansen gehad, tegenover twee schoten van de rand van het strafschopgebied van hun." Dat WNC nog aan het langste eind trok, komt volgens Prein door de goede vorm. "We bleven er tot het einde toe in geloven. Het is een beetje een cliché, maar we zitten in een opwaartse stroom en dan gaat het allemaal wat beter. Als je aan een mindere serie bezig bent, verlies je dit soort wedstrijden vaak nog."

Komend weekend wacht de zware wedstrijd tegen koploper Sliedrecht. "Een punt zou heel goed zijn. Daar zouden we in ieder geval al heel blij mee zijn, maar wie weet zit er zelfs nog meer in", klonk Prein vol vertrouwen.