Vuren blijft meedoen na knappe zege in Spijk

spijk • Vuren blijft meedoen om de derde periode. Door de 1-2 overwinning bij SVS'65 haalde de ploeg in de derde periode inmiddels tien punten uit vier wedstrijden.

De winnende trainer Albert van Zandwijk was trots op zijn ploeg. "Winnen bij Spijk is hartstikke goed. Voor onze jonge spelers is dit een buitengewoon lastige wedstrijd."

De wedstrijd begon veelbelovend. Binnen vijf minuten kregen beide ploegen twee kansen. Het was Lorenzo Kooiman die na een kwartier de score opende. Ian van Wijk legde terug, Kooiman schoot prima binnen. Vuren trok zich vervolgens terug, maar SVS'65 had moeite het spel te maken. De grootste kansen waren dan ook voor de gasten. Michael Tahamata was doelman Raymon Kaarsemaker al voorbij, maar schoot in het zijnet. Dat deed ook Kaj Brijder na een goede voorzet van Danny Muilenburg. Vijf minuten voor rust kwam SVS'65 dan toch naast Vuren. Eerst kopte Maikel van Schaften nog rakelings over. Nadat doelman Tim Ritmeester een inzet van Ferdi Scheurwater niet onder controle kreeg, was Van Schaften wél trefzeker: 1-1.

Na rust kwam Vuren snel weer op voorsprong. Na een prima aanval schoof Brijder in de verre hoek de 1-2 binnen. Daarna moest Spijk met tien man in de achtervolging. Mark Kramer gaf Ian van Wijk een klap en kreeg van Anton Blom terecht rood. In de slotminuut kreeg ook SVS-invaller Johan Schrijver nog rood. Ook hij kon zijn handen niet thuis houden. "We hebben dom gespeeld", vond SVS-trainer Calor. "Door die twee rode kaarten is deze nederlaag een stuk duurder dan alleen drie punten."