• De lekkerste taart.
• De lekkerste taart. Foto: Liset Nab

Roel bakt mooiste/lekkerste taart

leerdam • Roel Schoot heeft de editie 2016 van Heel Leerdam Bakt gewonnen.

De jury bestaande uit Nicole van den Bergh (Bakker Van der Grijn/Backinette) Marjan Eernstman (winnaar Heel Leerdam Bakt 2015) en Frans Vosmer (culinair kookclub Leeram) stonden voor een moeilijke keus. Uiteindelijk werd de hazelnootschuimtaart van Roel Schroot als winnaar verkozen. Deze mooi gedecoreerde Fairtrade Lentetaart zag er niet alleen heerlijk uit, maar deed ook de smaakpapillen sidderen. De taart bestaat uit onder andere uit (h)eerlijk hazelnotenschuim met slagroom.

Daarbij was de taart mooi gedecoreerd met een van karameldraden gemaakt vogelnestje met daarin eitjes van marsepein. Daarin deed het de naam Lentetaart eer aan. Roel Schroot is erg verguld dat zijn Fairtradetaart door Bakker Van der Grijn /Backinette Leerdam één week, in productie wordt genomen.

"Superleuk en cool dat zelfs met een Fairtrade product je dus een heerlijke winnende taart kan maken. Dat had ik nooit verwacht. Laat u inspireren en gebruik ook eens Fairtrade product in uw gerechten."

Dit jaar waren er voor het eerst twee jeugdinzendingen: een spectaculaire hartvormige taart, versierd met M&M en bloemen en afgewerkt met chocolade was de winnende taart van Jip Ploeg en Lara Veerman. Met het gebruik van een Fairtrade product worden de boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden gesteund. Het extra geld dat zij hiervoor krijgen, investeren de boeren in scholing of in hun onderneming. Met als gevolg dat zij zelf en hun kinderen een betere toekomst krijgen.

Fairtrade producten zijn onder andere te verkrijgen bij de door Team 2015 erkende Fairtrade bedrijven: Slijterij In de Wingerd, De Wereldwinkel, Plus Teeuw, Emte Supermarkt, Coffee & More (in Topshelf), Kerk aan de Linge, Spoorzicht, Transfer Solution, Naturel Bioshop, Bloemboetiek Fluitekruid en Wijkgebouw Maranatha.

Liset Nab