• De Bredase band Jazz Connection komt naar Gorinchem.
• De Bredase band Jazz Connection komt naar Gorinchem. Foto: Jazz Connection

Topper op Jazzfestival Gorinchem

gorinchem • De organisatie van het 44e Jazzfestival Gorinchem heeft met 'Jazz Connection' een topper in huis gehaald.

De band verzorgt zaterdag 23 april de Jazz Party in partycentrum Hipper-Kolfbaan. Na eerdere tournees door heel Europa maakte Jazz Connection in 2014 een succesvolle tour naar China, Maleisië en Zuid Korea en werd de band in 2015 gevraagd in Rusland-Sint Petersburg en voor concerten in Bulgarije en Servië (10.000 toeschouwers), die daar op tv werden uitgezonden. In december vierden zij in hun 'hometown' Breda het 25-jarig jubileum met muzikale vrienden als vocaliste Eefke Boelhouwers en de MayDay Jazzband. Hier werd ook hun zesde cd gepresenteerd, 'Everybody Get Together'.

Swingende jaren 30 en 40

De musici van Jazz Connection zijn geweldige vertolkers van de Jump&Jive, Blues en de vroege R&B stijl. Tijdens de Gorcumse Jazz Party zullen zij een eerbetoon brengen aan de Amerikaanse trompettist en entertainer Louis Prima. Naast het Prima-repertoire laten zij ook songs horen van o.a. Wynonie Harris, King Curtis en andere sterren uit de swingende jaren-30 en 40 in Amerika. De mannen van Jazz Connection rollen met hun uitmuntende muziek als een trein over het podium. Een unieke gelegenheid om deze topband in Gorinchem te komen bewonderen.

Kaarten

Entree: 12,50 euro. De show duurt van 21:00 tot 24:00, zaal open vanaf 20:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via info@gorcumjazz.nl met naam en adres.