• Kofferweb.nl bekroonde zaterdag een sterk seizoen met het kampioenschap.
• Kofferweb.nl bekroonde zaterdag een sterk seizoen met het kampioenschap.

Kampioenschap gevierd tijdens volgend duel op 23 april

Kofferweb.nl nu al kampioen

rumpt • Zodoende werd dit weekend met nog twee speelronden te gaan het kampioenschap zeker gesteld en gaf de ploeg uit Rumpt de concurrentie na een sterk seizoen het nakijken.

In de uitwedstrijd moest Kofferweb zaterdag aantreden tegen Zaal Verploegen uit Wijchen. Bij twee keer winst zou het kampioenschap behaald kunnen worden.

Spannend

Het duel tussen de nummers een en twaalf van de 1e divisie leek in de eerste confrontatie nog even spannend te worden, maar door sterk optreden werd de ploeg uit Wijchen toch aan de kant gezet. In de basisopstelling stonden Lyon Megens, Marco Kivits, Gerrie van Eck, Jurgen de Ridder (reserve) en Frank Vermeulen. De tegenstanders speelden in de volgende opstelling: Sjef Jansen (libre), Theo Derksen (kader 47/2) en Herold Slettenaar (bandstoten).

Lastige start

Gerrie van Eck speelde een lastige partij tegen Sjef Jansen. Jansen startte direct met een serie van 116, waarop Van Eck met slechts een carambole antwoordde. In de tweede beurt maakte Jansen het uit met een serie van 134 en Van Eck miste de nabeurt. Dat betekende een slechte start voor het team. Lyon Megens speelde gelijktijdig zijn partij tegen Theo Derksen. Megens startte direct goed en sloeg na vijf beurten een gat van ruim honderd caramboles. Derksen kwam nog terug met een serie van 66, maar kwam niet in de buurt van de eindstreep. Megens speelde de partij uit in de zevende beurt. Marco Kivits kon de winst binnenhalen voor de Carambolers. De partij ging gelijk op en had een defensief karakter. Na zestien beurten was de stand 42 - 36 voor Kivits. Door op het juiste moment een serie van 23 te maken, slaagde Kivits erin de punten in de wacht te slepen (4-2).

Mooi opzetje

De tweede libre partij van Gerrie van Eck liep stroef door verdedigend spel. Na zeven beurten was de stand 37 om 39. Van Eck rechtte vervolgens zijn rug en zette een mooie serie neer van 186. Jansen probeerde nog terug te vechten, maar kwam niet verder dan 86 caramboles in tien beurten. Hierdoor had Van Eck een mooi opzetje gemaakt voor Marco Kivits en Frank Vermeulen die in de laatste twee partijen het kampioenschap veilig konden stellen. Kivits was de eerste die de eindstreep haalde in het bandstoten. Ditmaal met een schitterende serie van 32. Frank Vermeulen startte ook direct goed met 80 caramboles in twee beurten. Derksen was kansloos tegen Vermeulen en eindigde in acht beurten op 56 caramboles.

Kampioenschap

Hiermee was de volle winst (6-0) en tevens het kampioenschap een feit. De voorsprong op de concurrentie is nu negen punten en er zijn de komende rondes nog maximaal acht punten te halen. Op 23 april wordt in de thuiswedstrijd bij Het Wapen van Alblasserdam het kampioenschap gevierd.

Belangstellenden zijn welkom om dit bij te wonen. De wedstrijden beginnen die zaterdag om 11:00 uur, rond 16:00 uur staat de viering van het kampioenschap gepland.